logo

Sırası Gelen Koronavirüs Aşı Randevusunu Nasıl Alır?

Sırası Gelen Koronavirüs Aşı Randevusunu Nasıl Alır?

Aşılaması başlayan 60-65 yaş grubu koronavirüs aşı randevusu MHRS mobil uygulama, e-Nabız ya da 186 üzerinden hastane ve hekim seçimi yaparak alınabiliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Aşı tanımlaması yapılan 60-65 yaş grubu ve kronik hastalığı olan vatandaşlar, T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak hastane ve hekim seçimi yapabiliyor.

Koronavirüs aşı başvurusu ve randevu işlemleri internet uygulaması e-nabız, e-devlet ve MHRS mobil uygulamaları üzerinden yapılabiliyor.

KORONAVİRÜS AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Koronavirüs aşı randevusu MHRS, e-Nabız ya da 186 üzerinden alınabiliyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak hastane ve hekim seçimi yapabiliyorsunuz. Aşı durumu sorgulamak için aralarda boşluk bırakarak AŞI, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarası son 4 hanesi 2023’e kısa mesaj atılıyor.

E-NABIZ İLE RANDEVU NASIL ALINIR?

Koronavirüs aşı randevusu üyeliği olanlar e-Nabız üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre girerek alınabiliyor. e-Nabız üzerinden alınan randevuda kurum ve hekim seçimi de yapılabiliniyor.  

E-DEVLET İLE AŞI RANDEVUSU NASIL YAPILIR?

Koronavirüs aşısı başvurusuna, https://www.turkiye.gov.tr/ ya da e-devlet mobil uygulamalarından giriş yaparak ve arama bölümünden MHRS yazarak ulaşmak mümkün. Yurttaşlar, e-devlet giriş ekranına https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresinden ulaşabilir.

AŞI RANDEVUSU İÇİN TIKLAYINIZ

ALO 182 ARACILIĞI İLE RANDEVU ALMA

Kovid-19 aşısı olacak 80 yaş ve üstündeki vatandaşlar, mobil uygulama veya internetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

Koronavirüs aşısı sırası gelen vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ