logo

Soğuk ve Yer Yer Kar Yağışlı Hava Geliyor!

Soğuk ve Yer Yer Kar Yağışlı Hava Geliyor!

Yurdumuzun gece saatlerinden itibaren, soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağışların bazı bölgelerde kar şeklinde olması bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yurdumuzun bu gece saatlerinden itibaren, kuzeybatı kesimlerden başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, bazı bölgelerde yağışların kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

SICAKLIKTA 12 DERECEYE VARAN DÜŞÜŞ

Hava sıcaklıklarında Marmara ve Kuzey Ege’de Perşembe gününden, batı, iç ve kuzey kesimlerde Cuma gününden itibaren 12 dereceye varan düşüler bekleniyor.

Yurdun Kuzey, İç ve batı kesimlerde sıcaklıkların 6 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

TRAKYA, B.KARADENİZ, İÇ KESİMLERDE KAR

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre beklenen yağışların; Perşembe günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz’de genellikle yağmur ve sağanak, Trakya’nın yüksek kesimleri ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Cuma gününden itibaren İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kar, Cumartesi günü İç Anadolu’nun güneyi ve doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ÜLKE GENELİ HAVA:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Karadeniz ile Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak, Trakya’nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde toz taşınımı beklenmektedir.

RÜZGAR:

Cuma ve Cumartesi günleri Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz’de kuzey yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARI:

Marmara ve Kuzey Ege’de Perşembe gününden, batı, iç ve kuzey kesimlerde Cuma gününden itibaren, hissedilir derecede (6 ila 12) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı havanın sebep olabileceği yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak ile kar yağışları, buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ