logo

Sokağa Çıkanlara Uyarı ‘Gölgeni Görüyorsan Gölgeye Kaç’

Sokağa Çıkanlara Uyarı ‘Gölgeni Görüyorsan Gölgeye Kaç’

Koronavirüs (Kovid 19) salgını tedbirleri kapsamında evde kalan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızların günün en sıcak saatinde Sokak İzninde ‘Gölgeni Görüyorsan Gölgeye Kaç’ uyarısı geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji ve afet yönetimi uzmanı Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, evde kalan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızların günün en sıcak saatinin 14:00 civarı olduğunu, sıcaklığın en üst seviyeye çıktığı öğle saatlerinde sokağa çıkmalarının doğru olmadığını kaydetti.

MİKTAD KADIOĞLU, “GÖLGENİ GÖRÜYORSAN GÖLGEYE KAÇ”

Sokak kısıtlamasının daha geniş aralıklara güneşin doğuşu ile batışı arasındaki zamana yayılması gerektiğini savunan Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızların arasında olduğu risk grubundaki vatandaşları, “Gölgeni Görüyorsan Gölgeye Kaç” uyarısını yaparak; güneşin güçlü olduğu, güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde gölgede kalınması gerektiğinin altını çizdi.

İSTANBUL VALİLİĞİ KISITLAMA MUAFİYETİ UYGULAMA SAATLERİNİ GÜNCELLEDİ

İstanbul Valiliği, 17 Mayıs 2020 Pazar günü, 11:00-15:00 saatleri arası olarak açıklanan kısıtlama muafiyeti uygulama saatlerinin artan sıcaklar nedeniyle aynı gün 12:00-18:00 saatleri arası olarak değiştirildiğini duyurdu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat değişikliğini sosyal medyada yapılan paylaşımda “65 yaş ve üzeri değerli büyüklerimiz ile kronik rahatsızlığı olan Sevgili Vatandaşlarımız, 17 Mayıs 2020 Pazar günü,  11:00-15:00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaftınız, ancak sıcaklıklar artıyor. Bu nedenle saati, 12:00-18:00 arası olarak değiştirdik.” ifadeleriyle duyurdu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ