logo

Soruşturma Açılan Sanatçı Metin Akpınar Gözaltına Alındı

Soruşturma Açılan Sanatçı Metin Akpınar Gözaltına Alındı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, tarafından soruşturma başlatılan sanatçılar Metin Akpınar göz altına alınarak polis eşliğinde adliyeye götürüldü.

 Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında ‘Cumhurbaşkanı’nı hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulunmak’ iddiasıyla soruşturma başlatıp, sanatçıları savunmaları alınmak üzere savcılığa davet edilmişti.

Başsavcısı İsmail Uçar’ın talimatıyla başlatılan soruşturmada, iki sanatçının 21 Aralık’ta gazeteci Uğur Dündar’ın Halk TV’deki Halk Arenası adlı programında darbe çağrısında bulunduğu iddialarına yönelik sözleri inceleme başlattığı duyurulmuştu.

Göz altına alınan sanatçı Metin Akpınar’ın avukatı aracılığıyla yaptığı yazılı açıklama yaparak, “Programda konuşulan konular, özellikle bazı medya organlarınca kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmış ve sanki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hedef alınmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş, bu vesileyle de konunun hem kamuoyuna hem de Cumhurbaşkanı’na yanlış aksettirilmesine neden olunmuştur” ifadelerine yer vermişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ