logo

Sosyal medyada ‘etiketlerle’dolu 2013…

Sosyal medyada ‘etiketlerle’dolu 2013…

2013te sosyal medyaGözde KESEN’in İstanbul Ajansı’nda yayınlanan, 2013 yılında sosyal medyada yaşananları konu alan çalışmasını sunuyoruz sizlere. İşte Gözde Kesen’in o çalışma; 

Sosyal medya için birçok önemli gelişmeye sahne olan 2013, bizlere neler kazandırdı, neler kaybettirdi?

2013 yılında sosyal medya bir hayli hareketli geçti. 2013’ün son gününde sosyal medyada bu zamana kadar neler yaşandığını sizler için derledik.

2013 aşk ve sevgi yılı oldu

Fotoğrafların özelliklerine göre anahtar kelimelerle etiketlemek için kullanılan hashtag (etiket), 2013 yılı boyunca 371 milyon kez kullanılan #love olarak belirlendi. Sevgi ve aşkın hâkim olduğu paylaşımlarda kullanılan #love etiketine, #tbt (throw back Thursday), #friends, #fashion, #food ve #selfie etiketleri eşlik ediyor.

Pinterest, Türkçe yayına başladı

Milyonlarca kişinin hayallerini aştığı, geleceklerini planladığı ve ilham aldığı popüler sosyal ağ Pinterest, iOS ve Android uygulamalarıyla bugün Türkçe yayınına başladı.

Youtube’da canlı yayın artık mümkün

Sadece belirli, popüler hesaplara sunulan canlı yayın olanağı, artık Youtube hesabına sahip herkes tarafından kullanılabilecek.

Instagram’da ‘direkt mesaj’ dönemi

Instagram’da çektiğiniz fotoğrafları veya galerinizdeki fotoğrafları doğrudan Instagram’daki arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

F klavye genelgesi yayınlandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan “F klavye” konulu genelge resmi Gazete’de yayımlandı.

Facebook’ta e-posta ile durum güncellemesi

Facebook’a giriş yapmadan da durum güncellemelerinizi sosyal ağda paylaşabilirsiniz.

Twitter’a “edit” özelliği

Tweet yazarken yazım yanlışı yapıp tüm tweeti silmek zorunda kalanların, uzun zamandır beklediği tweetleri düzenleme özelliği sonunda Twitter‘a geliyor.

THY’nin reklam filmine rekor izlenme sayısı

THY’nin 3 Aralık’ta gösterime giren reklam filmini 6 günde 70 milyondan fazla kişi izledi.

Facebook’un listesinde Türkiye de var

Şimdiye kadar hiç uluslararası mobil kullanıcı sayısını ve büyümesini açıklamayan Facebook, Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa ve Orta Doğu pazarlarındaki mobil kullanıcı sayılarını ilk kez açıkladı.

Rapora göre Türkiye’de toplam 19 milyon aylık aktif Facebook kullanıcısı varken aylık kullanıcı sayısı 33 milyonu buluyor. Bunların mobil oranlarına baktığımızda ise Türkiye’de 9.5 milyon kullanıcı her gün mobil cihazlarından Facebook’a bağlanırken aylık mobil aktif kullanıcı sayısı 20 milyona ulaşıyor.

Bu sayılara ve oranlara baktığımızda Türk Facebook kullanıcıların neredeyse yarısının sosyal ağa mobil cihazlarından bağlandığı ortaya çıkıyor.

“howtoistanbul” İstanbul’u dünyaya tanıtacak

İstanbul Valiliği tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı finansmanında hayata geçen İstanbul’un ilk resmi tanıtım sitesi www.howtoistanbul.com “İstanbul Dijital Platformu” hizmete girdi.

Derleyen: Gözde KESEN

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ