logo

Sözleşmeli Personele Kadro Teklifi TBMM’de Görüşülüp Yasalaştı

Sözleşmeli Personele Kadro Teklifi TBMM’de Görüşülüp  Yasalaştı

Ak Parti grubunun “Sözleşmeli Personel Kadro” teklifinin Meclise sunulmasının ardından TBMM genel kurulunda görüşülerek kabul edildi ve yasalaştı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Son dakika gelişme ile çeşitli kurumlarda sözleşmeli olarak çalışanların yakından takip ettiği sözleşmeli personele kadro çalışmaları tamamlandı. TBMM’de görüşüldü ve kabul edilen Sözleşmeli Personele kadro teklifi yasalaştı.

Bakanlık tarafından hazırlanan “Sözleşmeli Personele Kadro Teklifi” Ak Parti grubu tarafından TBMM’ye sunulmuştu. Teklif Meclis gündemine gelerek görüşülüp yasalaştı.

28 KASIM 2022’DEN ÖNCE SÖZLEŞMELİ BAŞLAYANLAR MEMUR OLUYOR

TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle, 28 Kasım 2022’den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresi olmadan doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçecekler.

KADROYA GEÇİŞ İSTEĞE BAĞLI 30 GÜN İÇİNDE BAŞVURU

Yasaya göre sözleşmeden kadroya geçişler isteğe bağlı olacak. Memur kadrosuna geçmek isteyenler, kanunun yürürlüğe girmesinden sonra 30 gün içinde başvuru yapacak.

SÖZLEŞMELİYE KADRO İLE MEMUR STATÜSÜ ALACAK

Yasalaşan Sözleşmeli Personele kadro teklifi ile sözleşmeli olarak görev yapan öğretmen, din görevlisi, sağlık personeli, yerel yönetimlerde görevli personel kadroya geçiriliyor, memur olarak atanması yapılıyor.

2019’DA GÖREVİ BİTEN SÖZLEŞMELİ MEMUR OLARAK DÖNECEK

Taslak, 2019 Mart ayı itibarı ile görevleri sona eren sözleşmeli personelin geri dönüşünü sağlayarak, memur olarak atanmasına olanak tanıyan “sözleşmeli personel kadro taslağı” hazırlıkları tamamlandı.

SÖZLEŞMELİYE KADRO TEKLİFİ TBMM’DEN GEÇTİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 500 bin sözleşmeli personele kadro müjdesi ile gündeme gelen TBMM’den geçerek yasalaşan Sözleşmeliye kadro teklifi, kimleri kapsayacak ve şartları nedir?

ERDOĞAN, SÖZLEŞMELİYE KADRO ŞARTLARINI AÇIKLAMIŞTI

“Sözleşmeliye Kadro Şöleni” programında yapılan çalışmalar ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmeliye kadro şartlarına ilişkin “Eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak. Kullanılmayan izinleri bir sonraki yıla aktarabilecekler. Ücretsiz izne ayrılma hakları da bulunacak.” Ayrıntısı geldi.

ARTIK BU PERSONELİMİZ KADROLU KAMU GÖREVLİLERİ GİBİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, “Sözleşmeliye kadro kapsamda 4C’den 4B’ye geçenler, mahalli idareler personeli, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, 50D’li araştırma görevlileri, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi geniş bir alandaki sözleşmeli personelimizin sorunlarına kalıcı çözümler üretiyoruz. Artık bu personelimiz de diğer kadrolu kamu görevlileri gibi sözleşmelerinin yenilenmemesi ihtimaliyle karşılaşmayacak.”

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO TEKLİFİ YASALAŞTI

Yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelin kadro beklentilerine yanıt verilen sözleşmeli personelin kadro beklentisine kalıcı çözüm getiren kanun teklifi yasalaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan “sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin 12 maddelik taslak” metni AK Parti TBMM grubu tarafından yasa teklifi olarak TBMM’ye gönderilmişti.

500 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONELİMİZİN KADRO BEKLENTİLERİNE CEVAP

500 bin sözleşmeli personelimizin kadro beklentilerine cevap verdiği ifade edilen yasa kapsamında, 4C’den 4B’ye geçenler, mahalli idareler personeli, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, 50D’li araştırma görevlileri, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi geniş bir alandaki sözleşmeli personelimizin sorunlarına kalıcı çözümler üretiyor. Artık bu personel de diğer kadrolu kamu görevlileri gibi sözleşmelerinin yenilenmemesi söz konusu olmayacak.

KADEME VE DERECE İLERLEME, GÖREVDE YÜKSELME KURUM DEĞİŞTİRME HAKKI

Kanun ile birlikte, 657 sayılı memur haklarına sahip olacak personel ademe ve derece ilerleme hakkına sahip olacak. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girebilecek. Kurumlar arası yer değiştirme hakkını kullanabilecek. Eş durumu mazereti hakkının kullanımı için diğer eşin de kamu personeli olması şartı aranmayacak. İsteğe bağlı yer değişikliği talebi idarenin tasarrufuna bırakılmayacak. Kullanılmayan izinlerini bir sonraki yıla aktarabilecekleri gibi ücretsiz izne ayrılma hakları da bulunacak. Yurt dışında eğitim veya görevlendirme, harcırah alma, arazi tazminatı alma, yemek ücreti yardımından faydalanma hakkına kavuşacak. Sözleşmenin personel tarafından feshi halinde iş sonu tazminatı ödenmemesi durumu son bulacak.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO ŞARTLARI VE KAPSAMI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yasalaşan sözleşmeliye kadro şartları ve kapsamı:

A) Halihazırda görevde bulunan sözleşmeli personel bakımından;

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamındaki (4/C’den 4/B’ye geçenler dâhil) ve bazı kurumsal sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan yaklaşık 197 bin sözleşmeli personelin süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,
  2. Sayıları yaklaşık 227 bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin de süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,
  3. Kapsama giren sözleşmeli personelin isteğe bağlı olarak kadroya geçebilmesi,
  4. Kadroya geçmek istemeyenlerin haklarının görevleri sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunması,
  5. 4 yıldan daha az hizmeti bulunanların bu süreyi doldurduktan sonra kurum içi veya kurumlar arası naklinin yapılabilmesi,
  6. Mahalli idarelerde aynı şartlarda kadroya geçirilen sözleşmeli personelin sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilmesi, öngörülmektedir.
  7. Bu kapsamda, kamudaki yaklaşık 520 bin sözleşmeli personelden 424 bininin memur kadrolarına atanabilmesine imkân sağlanmaktadır.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADRO İLE HANGİ HAKLAR ALINACAK?

  • Kademe, derece hakkı olacak.
  • Unvan değişikliği sınavına katılabilecek.
  • Yönetici pozisyonunda görevlendirilebilecek.
  • Kurumlar arası yer değiştirebilecek.
  • Sözleşmenin yenilenmeme ihtimali olmayacak.
  • Eş durumundan tayin hakkı olacak.
  • Kullanılmayan izin sonraki yıla aktarılacak.
  • Ücretsiz izin, yemek ücreti hakkı olacak.
  • Harcırah, arazi tazminatı alabilecek.
  • Doğum sonrası işine dönebilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ