logo

STK’LAR SORUNU TESPİT EDİP, ÇÖZÜM ÖNERMELİ

STK’LAR SORUNU TESPİT EDİP, ÇÖZÜM ÖNERMELİ

İçerenköylü dernek yöneticilerinin ziyaretinde konuşan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Atınkaynak,  STK’ların sorunları yerinde tespit ederek çözüm önermeleri gerektiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

6 ay önce kurulan, geçtiğimiz günlerde oluşan yeni yönetim tarafından görev dağılımı yapılan İçerenköy Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği yönetim kurulu üyeleri CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’a, dernek kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgi vererek; İçerenköy’ün sorunlarının tespiti ve çözümünde iş birliği önerdi.

STK’LAR KOMŞULARININ SORUNLARINI KENDİLERİNE DERT EDER

Komşularının kendi sorunları dışında toplumun sorunlarına da yüzlerini dönmelerinin son derece önemli, güzel bir hareket olduğunu kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Sivil Toplum Kuruluşlarını komşularının, başkalarının sorunlarını kendilerine dert edenlerin bir araya gelmeleri olarak tanımlayarak; “Her birimiz Türkiye’nin bir bölgesinden geldik. Birlikte, yan yana yaşamak zorunda olduğumuz yeri kendimize yurt edinmişiz. Hayatın olumlu ve olumsuz yanlarını birlikte paylaşıyoruz. Her şey devletten beklenmemeli. Halk olarak, var olan eksikleri tespit etmek sivil toplum örgütlerinin görevi. Tespit edilen bu eksikliklere de çözüm önerileri sunabilmeli sivil toplum örgütleri. Tahmin ediyorum sizlerde bunu başarıyla yapacaksınız. Küçük örgütlenmeler yerine daha kapsayıcı, aynı koşulları paylaşanları buluşturan, ortak sorunları dile getiren yapı oluşmalı. Buna çok ihtiyaç var. Bunu kendisine şiar eden arkadaşlarımızın hem bizim çalışmalarımıza da ışık oluyor, hem de belediye çalışmaları için kılavuz oluyor” ifadelerinde bulundu.

İÇERENKÖY’ÜN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE KATKI VERMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK

İçerenköy’ün yerlilerince, kendi potansiyeli ile 40 kurucu üye tarafından kurulan 36 kişilik yönetim kurulunun oluşturulduğu, her bölgeden temsilcilerin yer aldığı İçerenköy Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin yerinde kurulan, yerel bir dernek olduğunu, yaşadıkları İçerenköy’ün sorunların çözümüne katkı vermek için bir araya geldiklerinin altını çizen dernek başkanı Niyazi Yaman, 100 bine yakın nüfusuyla İstanbul ve Türkiye’nin en büyük mahalleleri arasında yer alan 41 ilden daha büyük nüfusa sahip olan bir mahallenin sorunlarını gündeme getirip çözümüne katkı vermek ve İçerenköylülüğü benimsetmek amacı ile dernekleştiklerini kaydetti.

ANITKABİR ZİYARETİ PLANLANIYOR

Niyazi Yaman, derneğin ilk olarak Çanakkale Gezisi düzenlediğini, yakın zamanda Anıtkabir ziyareti planladıklarını, bu konuda ilgili kurullarla da işbirliği yaparak bağımlılıkla mücadele kapsamında çalışmalar yapmayı da düşündüklerini ifade etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ