logo

ŞUBAT AYI ‘KÜLTÜR – SANAT’LA HERKESE İYİ GELECEK

ŞUBAT AYI ‘KÜLTÜR – SANAT’LA HERKESE İYİ GELECEK

Ataşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri, Şubat ayında anma konserleri, Türkü Geceleri, seminer, söyleşi, tiyatro ve gösterilerle Ataşehirlileri bekliyor.

Ataşehir Belediyesi, Barış Manço ve Cem Karaca’yı unutulmaz şarkılarıyla anıyor.

Kurtalan Ekpres, Feridun Düzağaç, Yekta Kopan, Dünyaca ünlü gitaristler Thu Le, Davinia Ballestros, Mirta Alvarez, Örsan K. Öymen ve Hilmi Tezgör Ataşehir’de Şubat ayının konukları.

Ataşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri, yeni yılda da tüm hızıyla devam ediyor. Barış Manço ve Cem Karaca, Kurtalan Ekspres’in vereceği özel bir konserle ölüm yıl dönümlerinde unutulmaz şarkılarıyla anılacak.

“Çile Bülbülüm Çile”, “Ağla Gözlerim Ağla”, “Telli Turnam” gibi dillerden düşmeyen bestelerin sahibi ve Türk Sanat Müziği’nin en kıymetli isimlerinden olan Sadettin Kaynak için de anma konseri düzenlenecek.

Bu ay Anadolu’nun tüm ezgilerini Ataşehirlilerle buluşturacağı “Ataşehir’de Türkü Geceleri” etkinlikleri başlıyor. Bunun yanı sıra Ataşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları yılın ilk konserlerini verecekler.

14 Şubat Sevgililer Günü için de özel bir konser hazırlandı. Bu konserde değerli sanatçı Sadık Gürbüz, “Önce İnsan’a Aşk” diyerek, en güzel sevgi şarkılarını Ataşehirliler için seslendirecek.

Feridun Düzağaç’tan güzel ezgiler dinlerken Yekta Kopan ile edebiyatın büyülü dünyasına da uzun bir yolculuk yapılacak.

Ataşehir Belediyesi her ay olduğu gibi bu ay da yetişkin ve çocuklar için tiyatro, sinema, atölye, seminer ve pazar sohbetleriyle farklı dallarda hem eğlenecekleri hem de öğrenecekleri bir etkinlik takvimi sunuyor.

Konser Dolu Bir Şubat Ayı

8 Şubat Çarşamba günü, Kurtalan Ekpres ile  Göğe Selam Konseri düzenlenecek.

9 Şubat Perşembe günü Sadettin Kaynak Anma Konseri gerçekleştirilecek.

Sadık Gürbüz “Önce İnsan’a Aşk” isimli 14 Şubat Sevgililer gününe özel bir konser düzenleyecek.

15 Şubat Çarşamba günü Feridun Düzağaç Ataşehirliler için özel bir konser ile sevenleriyle buluşacak.

22 Şubat Çarşamba günü Anadolu Nefesli Beşlisi, 6. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali kapsamında müzikseverlerle buluşacak.

23 Şubat Perşembe günü Gitarın Prensesleri Ataşehir’de olacak. Dünyaca ünlü gitaristler Thu Le, Davinia Ballestros ve Mirta Alvarez’in bir araya gelerek oluşturduğu “Gitar Mozaik” Ataşehirli sanatseverlere; Flamenko, Tango ve Anadolu ezgileri repertuvarıyla unutulmaz bir konser programı sunacak.

25 Şubat Cumartesi günü Opera Sanatçısı Sedat Sarıgül şefliğinde çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, sezonun ilk konseriyle Ataşehirli sanatseverlerin karşısına çıkacak.

26 Şubat Pazar günü Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, bu sezon ikinci defa müzikseverlerle buluşacak.

Tiyatronun büyülü perdesi şubat ayında Ataşehirliler için açılacak

1 Şubat Çarşamba günü “Parçacıklar” Pürtelaş Tiyatro tarafından sahnelenecek.

3 Şubat Cuma günü Tatavla Tiyatro tarafından “Antigone” oyunu tiyatroseverler için sahne alacak.

Ataşehir’de Türkü Geceleri

7 Şubat Salı günü Türk Halk Müziği sanatçısı Özcan Türe sevilen türküleri ve zengin repertuvarıyla “Ataşehir’de Türkü Geceleri” programlarının ilkini gerçekleştirecek.

16 Şubat Perşembe günü Türk Halk Müziği’nin değerli sanatçısı Bedri Ayseli, Ataşehirli müzikseverlerle buluşacak.

21 Şubat Salı günü “Ağrı Dağı” albümüyle adından söz ettiren Burhan Topal sevilen türkülerini Ataşehir’de seslendirecek.

27 Şubat Pazartesi günü Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçılarından Yavuz Değirmenci zengin türkü repertuvarını dinleyicileri için söyleyecek.

Pazar Sohbetleri

Pazar Sohbetlerinde, Prof. Dr. Örsan K. Öymen ile Ocak ayında başlayan Felsefe Sohbetleri kapsamında,12 Şubat Pazar günü Antik Çağ Felsefesi üzerine konuşacak.

19 Şubat Pazar günü Yunus Nadi, Sait Faik ve Haldun Taner Öykü Ödülleri’nin sahibi seslendirme sanatçısı, yazar ve TV programcısı Yekta Kopan son kitabı “Sakın Oraya Gitme” ile okurlarıyla buluşacak.

26 Şubat Pazar günü Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Hilmi Tezgör, “Şarkıdaki Şiir’’ başlıklı bir söyleşi programı ile Neşet Ertaş Kültür Evi’nde Ataşehirlilerle bir araya gelecek.

Seminer ve söyleşi günleri

Seminer etkinlikleri kapsamında 7 Şubat Salı günü Dâhiliye Uzmanı Doç. Dr. Nuri Haksever ile “Hastalanmayı biz mi seçiyoruz? Bedenin dili var mı? Hastalanmamak bizim elimizde mi?” gibi sorulara cevap aranacak.

18 Şubat Cumartesi günü Oytun Çölok tarafından “Unutanlar için Hayal Kurma Dersleri” isimli bir söyleşi programı düzenlenecek.

21 Şubat Salı günü Cemre Soysal “Çocuğum Sınava Hazırlanıyor” isimli bir seminer ile ailelerin sınava hazırlık sürecinde çocuklarıyla olan iletişimleri ve onlara verebilecekleri destek hakkında bilgilendirmeler yapacak.

Çocukların tiyatro ve sinema keyfi sürüyor

Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçetepe Sahnesi’nde sahnelenecek çocuk tiyatroları kapsamında; Tiyatro Mavi tarafından “Barış Adası” ve “Bulutlar Bize Kalsın”, Uygur Çocuk Tiyatrosu tarafından “Burnunu Kaybeden Palyaço” ve “Gökkuşağının Altında”, Tiyatro 3023 tarafından “Benim Denizim” ve “Yalnız Dragon” isimli oyunlar sahnelenecek.

Novada AVM Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda ise Mucit Fikir Sanat tarafından “Palyaçonun Sirki”, Binbir Sanat tarafından “Kutup Masalı”, Kurabiye Canavarı tarafından “Külkedisi” isimli oyunlar sahnelenecek.

Çocuk sinemaları kapsamında ise; “Ratchet ve Clank”, “Kurbağa Krallığı” isimli çizgi filmler Salı ve Perşembe günleri sinemasever çocuklar için gösterilecek.

Düştepe Oyun Müzesi’nde atölyeler Ataşehirli çocukları bekliyor

Düştepe Oyun Müzesi’nde hafta sonları çocuklar için hazırlanan atölyelerde; Ahşap Boyama Atölyesi, Gölge Oyunu Atölyesi, Bez Bebek Atölyesi, Maske Atölyesi, Ebru Atölyesi, Hayal Kurma İstasyonu Atölyesi, Süper Kahraman Atölyesi ve Keçe Oyuncak Yapım Atölyesi Ataşehirli çocukları bekliyor.

Yetişkinler için Atölye Zamanı

Sinema Yazarı Kerem Akça ile “Sinema’da 4 Hafta 4 Akım”, Mart ayından itibaren yepyeni bir sinema atölyesi ile sinema tarihi incelenecek.

Onur Caymaz “Gençlerle Yaratıcı Okurluk Atölyesi” bu kez Ataşehirli gençlerle Neşet Ertaş Kültür Evi’nde buluşacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ