logo

Süheyl Batum ‘Amaç Partili Cumhurbaşkanı’

Süheyl Batum ‘Amaç Partili Cumhurbaşkanı’

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen “Bir Konu Bir Konuk” söyleşi programının konuğu  Süheyl Batum, amaçlananın partili cumhurbaşkanlığı olduğunu söyledi.

Recep Kenan/ Ataşehirweb.com

Her hafta CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen “Bir Konu Bir Konuk” söyleşi programının bu haftaki konuğu; CHP Eskişehir Milletvekili, Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi ve Anayasa profesörü Süheyl Batum oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe teşkilat Eğitim sekreteri Hasret Gönül Aykan öncülüğünde CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından, her hafta düzenlenen söyleşi programına konuk olan Süheyl Batum; salondaki hanımlar ve gençlerin fazlalığının kendisini sevindirdiğini, çağrıldıkları toplantılara gelmeme lükslerinin olmadığını ve kendisinin bu tür davetlere her zaman geleceğini söyledi.

Açılış konuşmasında Ataşehir’in yeni bir ilçe olmasına rağmen teşkilatlarının tamamının Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Samandıra ilçe örgütlerinden deneyimli arkadaşlarının oluğuna dikkat çeken CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, hedeflerinin önlerindeki seçimde de başarılı olmak olduğunu belirtti.

Toplantı için teklif götürdüğünde Sühey Batumu’n kendisine ‘derhal’ dediğini belirten CHP Ataşehir İlçe Teşkilatı Eğitim sekreteri Hasret Gönül Aykan, Batum’un hemen hazırlıklara başlanmasını istediğini söyledi.

Ülkenin sorunlarının çözümünün tek yolunun siyaset olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan CHP Eskişehir Milletvekili, Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi ve Anayasa profesörü Süheyl Batum; “Siyasetçiler olarak sorunları çözemiyorsak siyaset yapmamızın da bir anlamı yok.”dedi.

“Sahtekar kaç okulu bitirirse bitirsin, 35 diploması da olsa sahtekardır.”deyip, Türkiye’ye çuval geçirildiğini iddia eden Süheyl Batum; “Türk halkına bunu iyi anlatabilirsek bu çuvalı başımızdan çıkaracağımıza inanıyorum. Bu konuda başarılı olacağız.”diye konuştu.

Partililerin doldurduğu ve çok sayıda katılımcılarında ayakta takip ettiği salondaki konuşmasında, Türkiye’yi başına geçirilen bu çuvaldan kurtarıp, bütün kurumları ile yeniden kuracaklarını belirten Batum konuşmasına şöyle devam etti;

AKP ANAYASA YAPMAZ

Hakimler ve savcılar yüksek kuruluna yapılan baskılar sonucunda kurumların yapılarını değiştirdiler. Bunlar Anayasa değiştirmezler. Bunlar başkanlık sistemini tartışıp, partili cumhurbaşkanına razı edecekler milleti. “Ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek.”gibi. Turgut Özal’ın bir sene arayıp bulduğu “emanetçi” Yıldırım Akbulut’ta yaşadığını yaşamak istemiyorlar. Kendisini cumhurbaşkanı seçtirip, partiden istediğini getirecek başbakanlığa.

ABD’YE SÖZ VERDİLER

ABD biz şöyle devlet istiyoruz dedi, bunlar da söz verdiler. Hadi savaş, hadi Irak, hadi İran, hadi Suriye’ye girilecek deyince gidecek bir devlet istediler.

ÖCALAN “ANAYASA’YI OSMAN CAN YAZSIN”

“Anayasayı anayasa’yı Osman Can yazsın” diyor Abdullah Öcalan. Osman Can kim biliyorsunuz değil mi? Yargıda aleviler var. Bu HSYK yapısı ile yargıda azınlıklar varken anayasa yapamayız demişti.

Birde Orhan gazi Ertekin vardı biliyorsunuz,  Osman Can ile birlikte referandum öncesi televizyonlarda dolaştılar. Kitap yazdı biliyorsunuz “Eşekli Demokrasi”.  Ne diyor biliyor musunuz şimdi? Kandırdılar beni diyor, kitabında.

İNSAN ODAKLI ANAYASA

İnsan odaklı anayasa diyorlar. Kavramların içini boşalttılar. İnsan odaklı anayasa; Öğrenci, işçi, memur, kadın ve azınlıkların haklarını koruyan, güvence altına alan anayasadır.

Cinsi, dili, dini, ırkı, cinsi tercihi, etnik kökeni ve mezhebi yüzünden ayrımcılık yapılmayacağını güvence altına almalıdır insan odaklı anayasa.Biz bu maddaelerin olduğu bir metin hazırladık, kabul ettiremedik. yok dediler.

Biz bu maddelerin olduğu bir metin hazırladık, kabul ettiremedik. yok dediler. Basın emekçilerinin, işçilerinin de özgürlüğünü de yazalım dedik. Bir dönem kadınlara eşit temsil hakkı tanıyalım dedik. Kabul ettiremdik.

Her toplumda kültürel, sosyal, ekonomik ve etnik alanlarda çatışmalar vardır. İşte Anayasalar bu çatışmalara çözüm getirmek üzere yapılar.

TÜRKİYE’DE HUKUKSAL GÜVENCE YOK

Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan hiçbir kesim, gurup, tabakanın hukuksal güvencesi mevcut değil. Ben memur olduğum zaman ailem kurban kesmişti oğlumuz devlet memuru oldu diye.

Bu gün 4b, 4c, sözleşmeli ve taşeron sistemleri ile birlikte çalışanların hiçbir güvencesi kalmadı. Devletin asli ve sürekli kadrolarının ve görevlilerinin kesinlikle güvencesi olmalıdır.

Anayasa hazırlanırken biz kesinlikle emekten yana olmalıyız. Tarımdan üretimden yana olmalıyız. Özelleştirme adıyla kamu mallarının peşkeş çekilmesine karşı olmalıyız.

Yargı özelleştirmeleri iptal ediyor diye küresel sermaye kızdı. Mahkeme iptal ederse ihale elinde olanda kalır diye yasa çıkardılar.

Biz ulusal bağımsızlıktan yana olmalıyız. Biz açıkça Atatürkçülükten yana olmalıyız. Ulusal, laik, özgürlük ve demokrasi yaşamanın mücadelesini vereceğiz. Herkesin hakkına saygı göstereceğiz.

Süheyl Batum konuşmasının sonunda, katılımcıların Anayasa çalışmaları ve parti politikaları ile ilgili sorularını cevapladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »