logo

Süleyman Demirel Devlet Töreniyle Uğurlanıyor

Süleyman Demirel Devlet Töreniyle Uğurlanıyor

demirel_devlet_toreniTürkiye siyaset tarihinin 50 yılana iz bırakan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, devlet töreni ile son yolculuğuna uğurlanıyor. Demirel’e TBMM’de Devlet Töreni.

Türkiye siyaset tarihinin yarım asrında devletin çeşitli kademelerinde görev alan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, son yolculuğuna uğurlanıyor. Ankara’daki ilk tören, Güniz Sokak’taki evinin önünde yapıldı. İkinci tören ise yıllarca görev yaptığı Meclis’te yapıldı. Demirel son kez evine gittiğinde Isparta’dan getirilen güllerle uğurlandı.

İlk Veda Güniz Sokak’taki Evinde

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için ilk tören Güniz Sokak’taki evinin önünde düzenlendi. Güven Hastanesi’nden alınan Süleyman Demirel’in naaşı, kortej eşliğinde Güniz Sokak’taki evinin önüne saat 07.50’de getirildi.

Demirel’in Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, tekbirler eşliğinde bahçeye bırakıldı. Naaş, Güniz Sokak’a getirilmeden önce, buraya gül suyu püskürtüldü. Bu sırada Demirel’in tabutunun üzerine gül yaprakları serpildi. Tabutun önünde, askerler tarafından Demirel’in fotoğrafı ve kendisine layık görülen madalya ve nişanların yer aldığı çerçeveler taşındı.

Demirel’in naaşı başında doktoru Aylin Cesur, Hikmet Çetin, İsmet Sezgin ve İlhan Kesici konuşma yaptı.

Demirel için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende konuşan, Demirel’in doktoru Aylin Cesur, uzun yıllar 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in doktorluğunu yaptığını belirterek duygusal bir konuşma yaptı.

Demirel’e TBMM’de Devlet Töreni

Duanın ardından Demirel’in naaşı, tekbirler eşliğinde ve askeri tören mangasının omuzlarında cenaze arabasına alındı. Naaş,  Devlet Töreni için TBMM’ye götürüldü.

8 ülkeden üst düzey temsilci ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli’nin katıldığı törende; katılanlar arasında Meclis açılışında en yaşlı üye sıfatıyla Meclis’i açması beklenen CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakanlar, CHP ve MHP’li vekiller de yer alıdı.

Demirel’in kardeşi  Şevket Demirel’in de katıldığı törende, doktoru Aylin Cesur, Süleyman Demirel’in fötr şapkasını Türk Bayrağı’na sarılı tabutun üzerine bıraktı.

Erdoğan ‘Demirel Canlı Tarihti’

Demirel’in ailesi ve herkese baş sağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için TBMM’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada; ”İslamköy’den çıktığını hiç unutmadı, aksine hep gururla ifade etti. Başta ailesi olmak üzere herkese baş sağlığı diliyorum. Rahmetli Demirel yarım asır boyunca devlet kademesinin her bölümünde hizmet vermiştir. Canlı bir tarihti. Yer yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler. Demirel kendine has tarzı olan bir devlet adamıydı. Isparta’dan, İslamköy’den çıktığını hiç unutmadı, aksine hep gururla ifade etti. Milletle güçlü bir bağıydı bu… Milletin dilini yakalamak kolay değildir. Bunun için de milletle aynı dili konuşmanız gerekiyor. Demirel işte tüm bu vasıfları üzerinde toplayan bir isimdi” dedi.

Cenaze Namazı, Cuma Namazı Sonrası Kocatepe Camii’nde

Kocatepe Camii’ne götürülen Demirel’in naşının olduğu kortejin yürüyüşünün 2.5 saat sürmesi bekleniyor. Kortejin geçeceği yollar trafiğe kapatıldı. Cuma namazının ardından cenaze namazı kılınacak.

İslamköy’de Defnedilecek

Kılınacak cenaze namazı sonrası askeri jetlerin eşlik edeceği Askeri uçakla Isparta İslamköy’e götürülecek olan Süleyman Demirel’in naşı burada kendisi için hazırlanan yerde toprağa verilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ