logo

Sünnet Şöleninde Ataşehirli Çocuklar Kibariye İle Neşelendi

Sünnet Şöleninde Ataşehirli Çocuklar Kibariye İle Neşelendi

Sünnet ettirilen 640 çocuk adına düzenlenen Ataşehir Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni, Deniz Gezmiş Parkı’nda Taner Özdemir ve Kibariye konserleri  şenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi tarafından sünnet ettirilen 640 çocuk adına düzenlenen Ataşehir Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni, Taner Özdemir ve Kibariye konserleri ile 20 Eylül Cuma günü Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı’nda gerçekleşti.

Ataşehir Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni ile birleştirilen 4. Ataşehir Kardeş Kültürlerin Festivali kapsamında ünlü sanatçı Kibariye’nin sahne aldığı Halk Müziği Sanatçısı Taner Özdemir konser öncesi, çocuklar animasyon ve dans gösterileri ile eğendiler.

Ataşehir Belediyesi tarafından bu yaz boyunca Anadolu yakasındaki vakıf ve özel hastanelerde sünnet edilen 640 çocuk adına düzenlenen Ataşehir Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni, 20 Eylül Cuma akşamı Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı’nda 4. Ataşehir Kardeş Kültürlerin Festivali ile birleştirilerek CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve Atşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımı ile gerçekleştiridi.

Ataşehirlilerin ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği gecede; animasyonlar ve danslarla çocuklar Sünnet Şölenininde eğlendi. Kardeş Kültürlerin Festivali kapsamında saat: 20.00’da Halk Müziği Sanatçısı Taner Özdemir, saat: 21.30’da ise Kibariye sahne aldı. Kibariye sahneye çıktığında, Sünnet Şölenine katılan bir gurup çocuğa Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte çeyrek altın taktı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından 640 sünnet çocuğuna belediye tarafından çeyrek altın takılacağını, çocukların belediyeden altınlarını almaları gerektiğini söyledi.

“Ataşehirlileri böyle bir organizasyonda buluşturduğu için Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.”diyen Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkanak, Başkanın bu çalışmalarını Cumhuriyet Halk Partisinin tarihsel geçmişinden aldığı terbiyeyle yaptığını belirtti.

Dördüncüsünü düzenledikleri sünnet şölenlerinde şimdiye kadar 5 bin 400 çocuğu sünnet ettirdiklerinin altını çizen Ataşehir Belediye Bakanı Battal İlgezdi, sünnet kampanyaları sırasında verdikleri destekleri için sağlık kuruluşu temsilcilerine teşekkür etti. Birçok etkinlikte olduğu gibi muhtarlarla birlikte sahnede omuz omuza görüntü veren Başkan İlgezdi; muhtarları sahneye alarak birlikte halkı selamlardılar. “Ben gücümü sizlerden, halktan alıyorum.”diye konuşan Battal İlgezdi, muhtarların hepsinin farklı siyasi görüşten olduğunun altını çizip; “bu gün onlarla beraber Ataşehir’i en iyi yere taşımaya çalışıyorum ve taşıyacağım. Ben burada deniz Gezmiş Parkı’nı yaptım. Küçükbakkalköy’de Nazım Hikmet, Ferhatpaşa’da da Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nı yaptım. Bunu niye söylüyorum? Benim anlayışımda, hedefimde insan var. İster Alevi olsun, ister Sunni olsun, ister Kürt, Laz, Çerkez olsun fark etmez benim için. Önemli olan insan olsun. Ben Ataşehir’deki bütün oylara talibim. Herkesin oyuna talibim Bana oy verenin de vermeyenin de. Sağda solda duyuyorum; “Başkan aday değil. Başkan aday yapmayacaklar.” diyorlar. Sevgili dostlar, ben buradayım. Benim adım Battal İlgezdi. Ben işimi yapıyorum. Adayım ve buradayım. Benim Ankara’da akrabam yok babam da yok. Benim arkamda halk var. Partimin Genel Başkanı var. Genel Başkanım otur derse otururum yürü derse yürürüm.”diye konuştu.

Ak Partiye gideceği söylentisi için Başkam İlgezdi; “Sağda solda şunu da söylüyorlar; “Ak Partiye gidiyormuş” Ben solcuyum kardeşim. Ben devrimciyi. Bunu hiç inkar etmedim. Yıllardır öyle yaşadım, böyle de yaşayacağım.”diyerek yerinin belli olduğunu, siyasete burada başladığını burada bırakacağını, hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğini ifade etti. Ataşehir’deki yatırımları devletten, büyükşehir’den bir kuruş yardım almadan Ataşehirlilerin vergileri ile yaptığını hatırlatan İlgezdi; çevre ilçelere büyükşehir tarafından yapılan yatırımlara dikkat çekti.

Ataşehirlilerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, sünnet olan çocuklara geçmiş olsun ve damatlıklarını da göstermesi dileğini ilettikten sonra; düğünlerini de birlikte yapmak istediğini söyledi. “Başkan İlgezdi’nin Anakara’da ne var?” sorusuna; “Anakara’da dostluk var. Geleceğimize dair umudumuz yüksek. Onu için sizlerden bu umudumuza destek istiyoruz. Hepimizin umudu yüksek olsun istiyorum. Anakenti, Büyükşehir’i aldığımız zaman umutlarımız çok daha fazlalaşacak. Çok daha yükselecek. Türkiye iyi yolda. Türkiye’nin önünde hiç kimse duramayacak. Çünkü
Türkiye’nin temeli çok sağlam. Atatürkümüz temeli o kadar sağlam atmış ki; bütün sarsıntılara, karşı koyuşlara rağmen temelinden oynatamıyorlar. Sadece Beşiktaş İskelesi’nin satışını engellemek isteyen 11 kişiyi tutukladılar. Bütün tutuklamalara rağmen direnişi engelleyemiyorlar. Sizler de halin satılmasına direnin.”

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Eşi Gamze Akkuş İlgezdi kızları Turnam ile izlediği, Ataşehir Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni ile Kibariye ve Taner Özdemir konserinin yer aldığı Kardeş Kültürlerin Festivali’nin Deniz Gezmiş Parkı’ndaki programına; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sadık Kayhan, Hüseyin Hışman, Belediye meclis üyeleri Hüseyin Çulha, Metin İnce, Selahattin Kaya, sünnet olan 640 çocuk ve yakınları, mahalle muhtarları ile birlikte çok sayıda Ataşehirli katıldı.

Sünnet edilen çocuklara hediyeler çeyrek altınları verilirken; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, geceye verdikleri konser ile katılan sanatçılar Kibariye ve Taner Özdemir’e, sünnet konusunda belediyeye destek veren hastane ve tıp merkezi yöneticilerine teşekkür plaketi verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ