logo

SURİYE İDLİB FACİASINDA KİMYASAL BULGUSU VAR

SURİYE İDLİB FACİASINDA KİMYASAL BULGUSU VAR

Suriye’de, muhaliflerin kontrolündeki İdlib kentine düzenlenen ve kimyasal olduğu güçlenen saldırıda şu ana kadar 20’si çocuk en az 72 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıdan Suriye ordusunu sorumlu tuttuğu,  Suriye ordusunun ise suçlamaları reddettiği belirtiliyor.

İdlib gündemiyle olağanüstü toplanan BM Güvenlik Konseyi üyelerinden ABD, İngiltere ve Fransa, Suriye yönetimini suçlarken, Rusya bu iddiaları kabul etmedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamada, saldırıda sinir gazının kullanıldığını gösteren bulgular olduğu belirtildi.

Yaralıların bir bölümünün Suriye’den Gaziantep’e getirildiği, iki kişinin yaşamını kaybettiği, Dünya Sağlık Örgütü’nün otopsilere katılmak için Türkiye’ye geleceği belirtiliyor.

Reuters’ın haberine göre, dün Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, muhaliflerin elindeki İdlib vilayetinde Suriye devletine ya da Rusya’ya ait savaş uçaklarınca yapılan kimyasal saldırıda 58’e kişinin öldüğünü, ölenlerden 11’inin çocuk olduğunu açıkladı.

“KLASİK GAZ SALDIRISI BELİRTİLERİ”

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıya uğrayanların gösterdiği belirtilerin “klasik gaz saldırısı belirtileri olduğunu” açıkladı.

Al Jazeera’nin aktardığı bilgiye göre ise, yaralananların bazılarında bayılma, nefes alma zorlukları, ağızdan köpük çıkma gibi komplikasyonlar gözlendi.

SARİN GAZI OLMA İHTİMALİ

Habere göre ismi belirtilmeyen tıbbi kaynaklar, bu belirtilerin saldırıda zehirli gaz kullanıldığını ortaya koyduğunu söyledi. Kullanılan gazın Sarin gazı olma ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ