logo

Suruç’ta Patlama ‘28 Ölü, 100’e Yakın Yaralı’

Suruç’ta Patlama ‘28 Ölü, 100’e Yakın Yaralı’

suruc-patlamaŞanlıurfa’nın Suruç ilçesinde parça tesirli bombayla gerçekleştirildiği tahmin edilen saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti, 100’ün üzerinde yaralı var.

Recep Kenan/itvhaber.com

Korkunç manzaranın oluştuğu ifade edilen saldırının canlı bomba tarafından yapıldığı bilgisi geliyor. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde canlı bomba tarafından yapıldığı tahmin edilen intihar saldırısında 28 vatandaşımız hayatını kaybederken çok sayıda vatandaş yaralandı.

Ajanslardan geçilen haberlerde Şanlıurfa Valisi tarafından yapılan açıklamada da canlı bomba saldırısı sonrasında müdahale için olay yerine çok sayıda kara ve hava ambulansı sevk edildiği belirtiliyor.

28 Kişi Hayatını Kaybetti, En Az 100 Yaralı

Saat 11.45’te Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde belediyeye ait Amara Kültür Merkezi önündeki patlama meydana geldi. Canlı bomba saldırısı olduğu ifade edilen sadırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Alınan son bilgilere göre korkunç saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti, en az 100 yaralı var.

Başbakan tarafından görevlendirilen üç bakan ile CHP milletvekillerinden oluşan bir heyetin incelemelerde bulunmak için bölgeye hareket etti.

SGDF Üyesi 300 Gencin Konaklıyordu

Patlamanın meydana geldiği alandaki Amara Kültür Merkezi’nde Kobani’ye geçmek İstanbul’dan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin konakladığı bilgilerine yer veriliyor.

İNTİHAR SALDIRISI İHTİMALİ YÜKSEK

Saldırı sonrasında bölgede güvenlik kuvvetleri tarafından geniş önlemler aldı. 28 kişinin yaşamını yitirdiği, 100 kişinin yaralandığı saldırı sonrasında olay yerine gelen Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü çalışmalar hakkında bilgi alıp incelemelerde bulundular. Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi tarafından yapılan açıklamada, patlamada intihar saldırısı ihtimalinin yüksek olduğunu söylediği belirtiliyor.

İkinci bomba ihtimali Anonsu

Suruç Belediyesi’ne ait araçlardan Türkçe ve Kürtçe “İkinci bomba ihtimali var” denilerek halkın patlamanın meydana geldiği çay bahçesi çevresinden uzaklaşması uyarısının yapıldığı gelen bilgiler arasında.

Bakanlar Bölgede…

Suruç’ta yapılan saldırı sonrası Başbakanlıkta kriz masası kuruldu. Başbakan Davutoğlu’nun talimatı üzerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bölgeye gitmek üzere yola çıktığı belirtiliyor.

Alınan bilgilerde Suruç’ta meydana gelen saldırı ile aynı zamanda Kobani’de de oldukça şiddetli bir patlamanın meydana geldiği, ancak ölü ve yaralı konusunda henüz  bilgi alınamadığı belirtiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ