logo

Sürücü Kurslarında E-Sınav Dönemi Başlıyor

Sürücü Kurslarında E-Sınav Dönemi Başlıyor

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ASKD (Ataşehir Sürücü Kursları Derneği) ev sahipliğinde sürücü kursları dernek başkanlarının katıldığı kahvaltılı toplantı düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

MEB Trafik ve Sürücü Eğitim Daire Başkanı Ercan Alpay’ın da katıldığı toplantıda sürü kursları tarafından uygulanmaya başlanan Taban Fiyat uygulamasının sektörde emeğin karşılığının alınmasının sağlarken eğitimin kalitesinin de artarak hak edilen eğitimin verilmesinin önünü açacağı ifade edildi. Ercan Alpay, Nisan ayı itibarı ile E-Sınav uygulamasına başlanacağını söyledi.

EĞİTİMİN KALİTESİ ARTTI KAMUOYUNDAKİ OLUMSUZ İMAJ SİLİNDİ

MEB Trafik ve Sürücü Eğitim Daire Başkanı Ercan Alpay, TÜSEKON Genel Başkanı İsmail Yılmaz, İSKEF Başkanı Murat tekin, toplantıya katılan dernek başkanlarına çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, Sürücü kurslarının yapılan değişiklikler ve düzenlemelerle eğitimin kalitesini artırırken kamuoyundaki olumsuz imajların sildiğini, bu durumun daha iyileştirme adına çalışmaların devam ettiğini ifade ettiler.

E-SINAV VE UYGULAMASI BAŞLIYOR

Hazırlıkları devam eden E-Sınav ve uygulaması ile bir süre önce başlayan sektördeki dönüşümün tamamlanacağına işaret eden konuşmacılar, azalmaya başlayan kamuoyundaki sürücü kursları ile ilgili olumsuz algının eğitimde kaliteyi artıracak dönüşümle birlikte ortadan kalkacağının altını çizdiler.

Bilgin Diribaş başkanlığındaki Ataşehir Sürücü Kursları Derneği (ASKD) ev sahipliğinde kaynaşmayı ve dayanışmayı güçlendirmek düzenlenen kahvaltılı toplantıya Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve MEB Trafik ve Sürücü Eğitim Daire Başkanı Ercan Alpay ile birlikte; TÜSEKON Genel Başkanı İsmail Yılmaz, İSKEF Başkanı Murat Tekin, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Anadolu Yakası İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve 37 İlçe Sürücü Kursları Derneklerinin başkanları ile temsilcileri katıldı.

KURUMLARIMIZA KALİTE GETİREN TABAN FİYAT UYGULAMASIDIR

30 yıllık geçmişe sahip olan sektörün zaman kaybına rağmen birkaç yılda önemli ve köklü değişikliklere imza attığının altını çizen Ataşehir Sürücü Kursları Derneği (ASKD) Başkanı Bilgin Diribaş, “Bugün burada toplanmamızın en önemli amaçlarından bir tanesi sektörümüze nefes aldıran ve kurumlarımıza kalite getiren taban fiyat uygulamasıdır. Elbette ki her şey istediğimiz gibi hemen sonuç vermeyecektir. Daha hızlı sonuç alabilmemiz için daha çok çalışmamız gerekir.  Bizler güçlü ve iradeli bir STK olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun olmaz diye düşünüyorum” dedi.

SÜRÜCÜ KURSLARI STANDARTLARINDA CİDDİ MESAFELER KATLEDİLDİ

Sürecin içinde olduğunu yakından takip ettiğini kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, sektörde önemli atılım gerçekleştirildiğinin altını çizerek, “Uzun zamandır değişim sürecini yakından yaşayan birisiyim. Özellikle 2003 ve 2004 tarihinden sonra hem sürücü adaylarının eğitimi hem de sürücü kursları standartları ile görev alan eğitimcilerin standartlarında çok ciddi mesafeler katledildi. Son geldiğimiz nokta ümit verici. Artık kıyaslanacak bir ülke olduğumuzu düşünüyorum. Her an yeni bir gelişme ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu konularda ciddi çalışmalar var. Burada önemli bulduğum nokta sürücü kurslarının ilgili bakanlıklarla birlikte çalışmalarının olmasıdır. Daha iyiye gideceğine inanıyorum” dedi.

E-SINAV ve ELEKTRONİK DENETİMLE SÜRÜCÜ KURSLARINA GÜVEN ARTACAK

Bakanlıkta sektör ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren MEB Trafik ve Sürücü Eğitim Daire Başkanı Ercan Alpay, E-Sınav salonları hazırlıklarının devam ettiğini, hazırlıklar tamamlanınca E-Sınav uygulamasına başlanacağını, bununla birlikte uygulamaya girecek elektronik denetimle Sürücü Kurslarına öğrencilerin ve kamuoyunun güvenin artacağına işaret etti.

EĞİTİM KALİTESİ KAZA VE CAN KAYBININ ÖNLENMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Sürücü kurslarındaki eğitim kalitesinin kazaların ve can kayıplarının önlenmesi açısından önemine işaret eden Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; “Hayat devam ettikçe ihtiyaçlar yenileniyor ve yeni çözüm yollarının bulunması gerekir. Arzumuz ve beklentimiz bu eğitimlerin güzel bir şekilde verilerek güzel sürücüler yetiştirilerek kazaların önlenmesini ve can sağlığının sağlanmasıdır. Canın karşılığını hiçbir madde ifade etmez. Ana temel bu olması gerekir. Bu vesile ile programı düzenleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Dernek yönetimine teşekkür ederim” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ