logo

Battal İlgezdi: Takdir Ataşehirlilerin!

Battal İlgezdi: Takdir Ataşehirlilerin!

Battal İlgezdi başkanlığında Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün uyguladığı projeleri ve yürüttüğü çalışmaları tanıtmaya çalıştık.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bu sayımızda, Battal İlgezdi başkanlığında Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün uyguladığı projeleri ve yürüttüğü çalışmaları tanıtmaya çalıştık. Yapılan çalışmaları yerinde görerek ve projelerin uygulandığı yerlerdeki vatandaşların düşüncelerini alarak siz Ataşehirlilerin bilgisine sunuyoruz hazırladığımız özel haberlerde.

Her Ataşehirli bizlerin aktardığı bu bilgilere kendi gözlemlerini de katarak değerlendirme yapacak ve kendince analiz yaparak sağlıklı sonuçlar çıkartacaktır. Biz aracıyız, Takdir Ataşehirlilerin.

* * ** **
İslam aleminin en önemli günlerinin olduğu üç aylarda ve Ramazan ayının başlangıcındayız. Hemen arkasından da Ramazan Bayramı geliyor.
Hem ibadet hem de siyaset açısından oldukça hareketli geçmesi beklenen bir Ramazan ayı yaşanacaktır sanırım Ataşehir’de.
Sizin bu gazeteyi okuyor olduğunuz Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren, 30 Mart 2014’te gerçekleşecek olan Yerel Seçimler ile ilgili kulis çalışmaları hızlanacak. Belki de, İftar ve sahur sofralarında yapılacak sohbetlerdeki değerlendirmelerin de katkısı ile aday adayları belirlenecek.

Ülkenin yerel ölçekte yöneticilerinin belirlenmesinde etkili olarak siyaseti şekillendirecek iftar sofrası sohbetleri.
Bu anlamda yaşadığımız Ramazan günleri, düzenlenecek toplantılar ve iftar yemekleri gibi etkinlikler diğerlerinden farklı olabilir.
Ramazan ayı boyunca yapılan kulislerin de yardımı ile belirlenen aday adayları arasından seçilen adaylar Ramazan Bayramı’nı takiben hızla seçim hazırlıklarına başlayacaktır.

* * ** **
Geçtiğimiz günlerde farklı, yorucu ama bir o kadar mutluluk veren bir çalışmanın sonuna geldik. Bir süredir devam eden çalışmaları sonlandırıp, derneğimizin kuruluşu tamamladık. Hemen arkasından da muhteşem bir kahvaltı organizasyonu gerçekleştirdik.

Benimde içerisinde bulunmaktan onur duyduğum Ataşehir Çankırılılar Derneği’nin kuruluş çalışmalarından söz ediyorum.

Resmi kuruluşu tamamlanan Erol Tepebaşı’nın başkanlığındaki Ataşehir Çankırılılar Derneği, yakın geçmişte ilk sınavını başarı ile vererek rüştünü, kendi ayakları üstünde durabildiğini ispatladı.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’ndeki kahvaltılı toplantıda, Ataşehir’deki Çankırılıları bir araya getiren Ataşehir Çankırılılar Derneği; topladığı 800’ün üzerinde Çankırılıyı ve Ataşehirliyi, Ataşehir’in siyasetçileri ve yöneticileri ile buluşturdu.

Bizim çok önemli günümüzde yanımızda olarak biz Çankırlılara desteklerini gösteren, bir arada, kardeşlik ve dostluk sahnesi yaşatan; bölge milletvekilimiz ve hemşerimiz Kadir Gökmen Öğüt, Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ile birlikte siyasi partilerin Ataşehir ilçe başkanları ve yöneticileri, Ataşehir belediye başkan yardımcıları, belediyemizin birim müdürleri, sivil toplum kuruluşu, vakıf ve dernek temsilcileri ile değerli halkımıza teşekkür ediyoruz.

27 Mayıs başlangıçlı, bir ayı aşkın süre içerisinde Gezi Parkı eylemleri ülke gündeminde çok önemli yer işgal ederken, dünya gündeminde çok önemli yer aldı.

Bir kesimin “kayıp kuşak” olarak gördüğü gençlerin, öyle düşünüldüğü gibi kayıp olmadığı ve aslında sosyal medyadan da yararlanarak yaptıkları eylemlerde akıl dolu çıkışlar ve yenilikler ile “Saklı Kuşak” olarak değerlendirilebileceği ifade edilebilir.
Yaptıkları gereksiz çıkışlarla basit bir çevre eyleminden koca bir halk hareketi çıkartabilen öngörüsüz yöneticileri de kutlamak gerekiyor.

Aslında daha ilk başta gezi eylemcilerini dinleyip orantısız şiddet uygulanmayıp müdahale yapılmasa protestoların bu boyuta gelme gerekçesi ortadan kalkabilirdi belki.

Basiretsiz ve her şeyi ben bilirim anlayışının neler yaşatacağını gördük bu dönemde, ülkemizin dört bir yanında yaşanan Taksim’e Destek gösterileri ile.

1 polis ve 4 vatandaşımızın can kaybı, pek çok vatandaşımızın da organ kaybı ile çok sayıda yurttaşımızın yaralanması sonucu yaşadığımız acıların son olması hepimizin temennisidir.

Yaşadığımız bu özel günleri, ülkemiz ve insanlarımızın daha fazla zarar görmeden atlatmamızı diliyorum. Yöneticilerimizin bu güne kadar uyguladıkları şiddet içeren, kendinden başkasını yok sayan, yanlış politikalardan vazgeçip; bundan sonra alacakları doğru karalar ile ülkemiz için iyi sonuçlar doğuracak, kriz yönetimi uygulayacaklarını düşünüyorum.

Taksim Direnişi ile adlandırılan ve tüm ülkeye yayılan Taksim Gezi parkı protestolarının barışçıl yöntemler içerisinde kalması ve kısa zamanda sonuçlanması için iktidar ve muhalefeti ile bütün ülke siyasetçilerinin basiretli yönetim anlayışını benimsemeleri gerekmektedir.

** ** **
Mısır’da yaşanan olayların boyutları giderek büyüyor. Kutuplaşmaların arttığı Mısır’da, kutsal Ramazan ayının da yardımı ile Mısırlıların sağduyu içerisinde bir davranışı benimseyerek, kendi gelecekleri için istikrarlı bir yönetim oluşturmalarının; bölge, Ortadoğu, İslam dünyası ve dünyanın selameti için önemi çok büyük. Bölgenin geleceğinde Mısır’ın geleceği etkili olacak.

** ** **
Bizler sizlere hayırlı Ramazan ayı diliyor ve bunu takip eden Ramazan Bayramı’nızı kutluyor, gelecek Ramazan ve bayramlarda hep birlikte, barış içerisinde, kardeşçe, huzurlu bir Türkiye’de yaşamayı temenni ediyoruz.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ