logo

TAKSİM’DE ‘CUMHURİYET VE DEMOKRASİ’ MİTİNGİ

TAKSİM’DE ‘CUMHURİYET VE DEMOKRASİ’ MİTİNGİ

chp_darbe_miting_taksim__CHP İstanbul İl Başkanlığı 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünü kınamak ve özgürlüklere sahip çıkmak üzere Taksim Meydanı’nda tüm vatandaşların davetli olduğu Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi yapacak.

Saat 18:00’da Taksim Meydanı’ında düzenlenecek mitinge siyasi görüş ve parti ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi. Alınan bilgiye göre Ak Partililerin de mitinge katılarak Cumhuriyet ve Demokrasiye sahip çıkacakları belirtiliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Taksim Meydanı’nda yapacakları Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi ile ilgili basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Cemal Canpolat, mitinge 133 milletvekili ile tam kadro olarak katılacaklarını belirterek, vatandaşlara, mitinge yalnızca Türk bayrağı ve Atatürk posterleri ile gelmeleri duyurusu yaptı.

Şişhane’deki İl Başkanlığı binasında gerçekleşen açıklamaya, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, TBMM CHP Grup Başkan vekili Engin Altay ve Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ile partililer katıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat açıklamasında, Taksim Meydanı’nda onlarca sivil toplum kuruluşu ve sendikalarla miting yapacaklarını hatırlatarak, “CHP olarak darbelerin her türlüsüne karşıyız. Türkiye’de başından beri hem cumhuriyet hem de demokrasiden yana olan CHP Türkiye’nin birleştirici partisi olmuştur” dedi.

“TAVRIMIZ NET: DARBE VE GERİCİLİĞE KARŞIYIZ”

CHP TBMM Grup Başkan vekili Engin Altay, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesi darbe girişimi haberini uçakta aldığını, olayları duyar duymaz darbeye karşı olduğuna dair açıklama yaptığını söyledi. Altay, “CHP olarak tavrımız net. Her türlü darbe ve gericiliğe karşıyız. Cumhuriyet, demokrasi, laikliğe sahip çıkmak için Taksim’de olacağız” dedi.

“BU MİTİNGİ DÜZENLEYEN YALNIZ CHP’DİR”chp_darbe_miting_taksim

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise “Bu mitingin amacı demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkmaktır. CHP sadece ev sahibidir. TBMM grubumuz 133 milletvekili ile tam kadro mitingde olacak. Yarın Türkiye’nin bir tarih yazacağına inanıyoruz. CHP İstanbul Valiliği’ne resmi başvuruyu yaparak, bu büyük buluşmanın startını verdi. Bu büyük buluşmayı düzenleyen CHP’dir. Hiçbir parti veya kuruluşla ortaklaşa yapılan bir şey değildir. Türkiye’nin birleştirici partisi olan CHP ayrıştırmayı bertaraf ederek bütün vatandaşları kucaklayan bir buluşma gerçekleştirecek. Bu buluşmada sadece Türk bayrağı ve Atatürk posterleri olacaktır. CHP’nin bayrakları dahi olmayacaktır. Bütün parti ve kuruluşlara bu buluşmanın ruhuna uygun olarak gelmeleri çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.

Mitinge katılacak vatandaşların bu hassasiyetleri dikkate almalarını isteyen Bingöl, “Kimsenin kaygısı olmasın, bu resmi bir mitingdir. Resmi kurumların üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapacağına inanıyoruz. Kimsenin güvenlik korkusu olmasın. Başta İstanbul il örgütümüz olarak bütün güvenlik önlemler elimizden geleni yapacağız” dedi.

“TAKSİM’E 3 AYRI BÖLGEDEN GEÇİŞ YAPILACAK”

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Başkanı Cemal Canpolat, ne tür güvenlik önlemleri alındığına ilişkin soruya, “O devletin, valinin, emniyet güçlerinin görevidir ama biz CHP olarak her ilçemizde en az 100 tane arkadaşımızı görevlendirdik. Bu mitinge destek veren sanatçılara teşekkür ediyorum. Yarın miting alanına gelmek için 3 ayrı bölgede toplanılacak. Vatandaşlar İnönü stadı önü, Şişli Camisi önü ve Unkapanı Şişhane üzerinden Taksim’e gelecekler” dedi.

“YALNIZ GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU KONUŞACAK”

Basın mensuplarının “Mitingde, diğer parti temsilcileri konuşabilecek mi?” sorusunu yanıtlayan Tekin Bingöl, “Bu toplantı 78 milyon vatandaşımızın davet edildiği bir buluşma. AK Parti yöneticilerinin de katılmak gibi bir talepleri varsa o bizim için kıymetlidir. Çok fazla sayıda siyasi parti temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşlarının katılımı olacaktır. Bu yoğunlukta çok fazla konuşma yapma imkanı olmayacaktır. Orada sayın genel başkanımız hitap edecektir. Herkesin duygularına tercüman olacak bir açıklama yapacaktır. Bu tür toplantılarda zaman da çok önemli. Sadece genel başkan konuşacak. Değerimiz ortak. Tek sesin çıkmasında yarar var” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ