logo

Tam Kapanmada Marketlerde Nelerin Satışı Serbest, Nelerin Satışı Yasak?

Tam Kapanmada Marketlerde Nelerin Satışı Serbest, Nelerin Satışı Yasak?

İçişleri Bakanlığı Market Tedbirleri Genelgesi ile 7 Mayıs’tan itibaren zincir marketlerde satışı yasak olan ürünler belirlenirken, marketler ve tüketicilerde tereddüt oluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Tam Kapanma kapsamında zincir ve süper marketlerde neler yasak? Neler Serbest?

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği Market Tedbirleri Genelgesinde 7 Mayıs’tan itibaren zincir marketlerde satışı yasak olan ürünleri açıklandı.

Genelgedeki bazı belirsizlikler ve vatandaşların satışını anlamsız bulduğu ürünler nedeniyle marketlerde tartışmalar yaşandı. Bazı ihtiyaç ürünlerinin satışına yasak konulması tepkilere neden oldu.

7 Mayıs Cuma gününden itibaren zincir ve süper marketlerde elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye gibi ürünlerin satışına izin verilmiyor.

Buna göre market, süper market ve zincir marketlerde 7 Mayıs Cuma gününden itibaren zorunlu temel ihtiyaçlar dışında ürün satışına izin verilmiyor. Marketlerde temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri satılabilecek. Elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye gibi ürünlerin satışı yasaklandı.

Genelgeye göre, daha önce illere gönderilen sokağa çıkma kısıtlaması sırasında getirilen kurallar ışığında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan işyerleri dışında tüm ticari işletme, iş yeri ve/veya ofisler kapalı olacak.

İçişleri Bakanlığı Tarafından Yayımlanan Genelgenin Ayrıntıları:

Marketler Ve Fırınlar Hangi Saatlerde Çalışacak?

Vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olacak şekilde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcılar tam kapanma döneminde 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Zincir Ve Süper Marketler Ne Zaman Kapalı Olacak?

Zincir ve süper marketler daha önce belirtildiği gibi pazar günleri kapalı kalacak.

Yeni Tedbirler Neden Alındı?

Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda yeni tedbirler alındı.

Marketlerde Hangi Ürünler Satılabilecek?

Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

Satış Yasağı Uygulaması Ne Zaman Başlayacak?

7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

Marketlerde Hangi Ürünlerin Satışına Yasak Getirildi?

Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye gibi ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ