logo

Tarihi Ayasofya’da Saflar Tutuldu İlk Cuma Namazı Kılınıyor

Tarihi  Ayasofya’da Saflar Tutuldu İlk Cuma Namazı Kılınıyor

86 yıl sonra yeniden cami olarak hizmet vermeye başlayan Ayasofya Camisi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilere  Cuma Namazı için saflar tutulmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma Namazı öncesi geldiği Ayasofya Camisi’nde, Kur’an-ı kerim tilavetini dinliyor.

86 yıl aradan sonra bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde namaz için saflar tutulmaya başlandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı için Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne giriş yaptı. 12.00 sularında Ayasofya Meydanı’na gelen Erdoğan, vatandaşların alkışları ve sevgi gösterileriyle karşılandı. Erdoğan’a, İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti.

24 SAAT İBADETE AÇIK OLACAK

24 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla kılınan Cuma Namazı ile müze olan kısmı ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin 24 saat ibadete açık olması yönünde karar alındığı açıklandı.

86 YIL MÜZE OLARAK HİZMET VERDİ

İstanbul’un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453’ten 1934’te alınan kararla müze oluncaya dek cami olarak kullanıldı. İstanbul’un işgalden kurtuluşu ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ile tapu kayıtlarına olarak tescillenen 1934’ten itibaren 86 yıl müze olarak hizmet veren Ayasofya’nın müze özelliğinin sonlandırılıp yeniden ibadete açılması siyasiler ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ