logo

Tarihi Rekor: Dolar 3 TL

dolar_artis - rekorErken seçim gündemin belirsizliği ileTL karşısında yükselişini artırarak sürdüren ve her geçen dakika rekor yenileyen dolar 3 lira eşiğini aşarak tarihi rekor kırdı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Uzman görüşlerin göre; TCMB’nin faiz düzenlemesi için ABD Merkez Bankası’nı (Fed) bekleyeceğine işaret etmesi, seçim belirsizliği ve Türkiye genelinde güvenlik endişeleri TL’de sert değer kaybının sürmesine neden olurken, dolar bu sabah Asya seansında hacimsiz piyasada 3 TL’ye kadar yükseldi.

Dolar 3 TL’yi Gördü

TL, gelişmekte olan ülke para birimleri arasında açık ara en kötü performansı gösteren para birimi olurken, kurun 3 TL’yi görmesiyle, TL’nin yılbaşından bu yana dolar karşısında değer kaybı yüzde 22’ye ulaştı.

Uzmanlar; TCMB, siyasi ortam ve güvenlik endişeleri nedeniyle baskı altında olduğuna işaret edilen TL’yi Asya piyasalarındaki gelişmelerin tetiklemiş olabileceği vurgulanıyor. TCMB’nin likiditeyi kısma olasılığına dikkat çeken uzmanlar, Fed açıklamaları sonrasında TL’nin biraz değer kazanmasının beklenebileceği söyleniyor.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ