logo

Tayyar ve Aygün mahkemelik oluyorlar

Tayyar ve Aygün mahkemelik oluyorlar

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kaçırılmasıyla ilgili olarak bazı iddialarda bulunan AK Partili Şamil Tayyar’a ”Kendisini Ulu Divan’a havale ediyorum.

Tayyar ve Aygün mahkemelik oluyorlar

Okan KONURALP imzalı Hürriyet gazetesinin haberi; CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kaçırılmasıyla ilgili olarak bazı iddialarda bulunan AK Partili Şamil Tayyar’a ”Kendisini Ulu Divan’a havale ediyorum. Ulu Divan, Pir Sultan’ın kullandığı bir kavramdır. Başka bir şey söylemeyeceğim. Ağzımı mı bozayım yani” tepkisini gösterdi. Tayyar da Aygün’ün bu sözlerine Twitter’dan yanıt verdi. Tayyar savcıları göreve çağırdı.

ANKARA’DAN ‘ACİL GEL’ TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’lılar tarafından kaçırılan ve 48 saat sonra serbest bırakılan CHP Millietvekili Hüseyin Aygün’ü aradı. Kılıçdaroğlu Aygün’e “Hemen Ankara’ya gel” dedi. Bu telefon üzerine Aygün Ankara’ya gidiyor.

 

“PERŞEMBE AÇIKLAMA YAPACAĞIM” DEMİŞTİ

Aygün, dün yaptığı basın toplantısında Perşembe günü savcıya ifade vereceği açıklamış, “Perşembe savcıya ifade vermeye gideceğim, gitmezsem ayıp olur” demişti.

SAVCIYA İFADE VERECEK
ULU DİVAN NE DEMEK?

Ulu Divan, öbür dünyada hesaplaşmak, haklı ile haksızın öbür dünyada yerini bulması anlamında kullanılıyor.

AK PARTİLİ ŞAMİL TAYYAR’A CEVAP
Hüseyin Aygün kaçırılmasıyla ilgili olarak bazı iddialarda bulunan AK Partili Şamil Tayyar’a da ”Kendisini Ulu Divan’a havale ediyorum. Ulu Divan, Pir Sultan’ın kullandığı bir kavramdır. Başka bir şey söylemeyeceğim. Ağzımı mı bozayım yani” diyerek tepkisini gösterdi.

TAYYAR, AYGÜN’E TWITTER’DAN CEVAP VERDİ

AK Partili Tayyar, Aygün’ün ”Onu Ulu Divan’a havale ediyorum” açıklamasına Twitter’dan yanıt verdi. Savcıları göreve çağıran Tayyar, ”Hüseyin Aygün’ün şahsıma ilişkin “Ulu Divana havale ediyorum” açıklaması, öç almaya yönelik açık tehdittir, savcıları göreve çağırıyorum” dedi.

 

AYGÜN: CEVAP VERMEYE GEREK DUYMUYORUM

Tayyar’ın Twitter’dan yanıtını gören Aygün, gazetecilerin bu yöndeki sorularına ”Cevap vermeye gerek duymuyorum” cevabını verdi.
‘İYİ BİR CHP’LİYİM’

Aygün, salıverilmesi sonrasında yaptığı açıklamalara yönelik CHP’den bazı tepkilerin geldiği yönündeki değerlendirmelere ise ”Ben iyi bir CHP’liyim” karşılığını verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ