logo

TBB Bölgesel Kalkınma Toplantıları Diyarbakır İle Devam Ediyor

TBB Bölgesel Kalkınma Toplantıları Diyarbakır İle Devam Ediyor

TBB’nin 11 ilde düzenleyeceği, ulusal kalkınmada yerel yönetimlerin yeri ve önemini vurguladığı  toplantının ikincisi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılacak.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından ulusal kalkınmada yerel yönetimlerin yeri ve önemini vurgulamak amacıyla 11 farklı ilde düzenlenecek olan “Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantıları”nın ikincisi 16 Aralık Çarşamba günü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılacak.

Toplantının açılış konuşmaları, TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Sanayi ve Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ve Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Münir Karaloğlu tarafından yapılacak.

Toplantı, akademisyenler, bölge belediye başkanları, kalkınma ajanslarından temsilciler ve bürokratların katılımıyla gerçekleştirilecek.

Oturum başkanlığını Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un yapacağı “Kent Ekonomisi” başlıklı oturumda; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkan V. Dr. Muhammed Adak ve Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak yer alacak.

 “Akıllı Şehirler” başlıklı oturumun başkanlığı ise İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay üstlenecek. Oturumun konuşmacıları; Adıyaman Belediyesi Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Bingöl Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Sait Kolak ve Karacabey Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral olacak.

Van’da başlayan bölgesel istişare toplantılarına Diyarbakır’da sonra; Erzurum, Trabzon, Sivas, Adana, Konya, Kastamonu, Tekirdağ, Bursa ve İzmir’de devam edilmesi planlanıyor. Toplantılara toplantının yapılacağı ile yakın illerin yerel yöneticileri de davet edilecek.

Toplantı, TBB sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ