logo

TBMM Genel Kurulu’nda Oylanan Tezkere Meclis’ten geçti

TBMM Genel Kurulu’nda Oylanan Tezkere Meclis’ten geçti

tezker_tbmmIrak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye’ye saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu’nda 298 oyla kabul edildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye’ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu’nda oylanarak 98’e karşı 298 oyla kabul edildi.

TBMM’de görüşülen Suriye-Irak tezkeresi için 396 milletvekili oy kullandı. 298 oyla kabul edilen tezkereye TBMM Genel Kurulu’ndaki oylamada 98 red oyu kullanıldı.

Suriye-Irak Tezkeresi 298 Oyla Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulu’nda tezkereye ilişkin görüşmelerin tamamlanmasının ardından, CHP milletvekillerinin oylamanın açık oylama yöntemiyle yapılmasına ilişkin önerge verdi. CHP milletvekillerinin verdiği bu önerge oylamada iktidar ve muhalefet milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. Daha sonra elektronik cihaz ile yapılan açık oylamaya 396 milletvekili katıldı. Irak ve Suriye tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan açık oylamada 98 ret oyuna karşı 298 oyla kabul edildi.

AHMET DAVUTOĞLU’NDAN VEKALET

Suriye-Irak tezkeresinin oylaması için Meclis’e gelmeyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a vekalet verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ