logo

TBMM Yeni Başkanını Seçiyor

TBMM Yeni Başkanını Seçiyor

TBMM baskanBaşkan Cemil Çiçek’in görev süresinin dolması nedeniyle, yeni başkanını seçmek için toplanıyor. Faruk Bal, Osman Korutürk, Cemil Çiçek TBMM Başkanlığına aday

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, yarın saat 15.00’de siyasi partilerce belirlenen adaylar arasından yeni TBMM Başkanı seçmek üzere toplanıyor.

TBMM üyesi milletvekilleri, TBMM Başkan adayları AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ve CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk arsından TBMM Başkan’ını belirlemek için oy kullanacak.

Anayasada belirlenen hükümlerine göre, TBMM Başkanı seçilebilmek için, yapılacak oylamaların ilk ikisinde adaylardan birinin üye tamsayısının üçte iki (367) çoğunluğunun oyunu alması gerekiyor.

İlk iki oylamada üçte iki (367) çoğunluk sağlanamazsa yapılacak üçüncü turda seçilebilmek için üye tamsayısının salt çoğunluğu (276) aranıyor.

Üçüncü oylamada da gerekli çoğunluk sağlanamazsa, bu turda en çok oyu alan iki aday arasında yapılacak dördüncü oylamada en fazla oy alan aday, TBMM Başkanı seçilmiş olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ