logo

TBMM’de Yemin Töreni Yapıldı 27.Dönem Başladı

TBMM’de Yemin Töreni Yapıldı 27.Dönem Başladı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Meclis’ini oluşturan 600 milletvekilinin Geçici Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz’ın başkanlığındaki yemin töreni ile 27. Dönem başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

TBMM Genel Kurulu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu nedeniyle ikinci en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Başkanı İsmail Kahraman’dan görevi devralan İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz başkanlığında toplandı.

Milletvekillerinin ant içmesi için toplanan Genel Kurulda, Başkanlık Divanında Meclis’in en genç milletvekillerinden AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel görev aldı.

Genel Kurul’da daha sonra İstiklal Marşı okundu. HDP milletvekilleri İstiklal Marşı okunduktan sonra Genel Kurula katıldı.

Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz’ın Meclis kürsüsünden milletvekillerine seslenerek yemin etmesinin ardından 600 milletvekili de yemin etti.

TBMM Genel Kurulundaki yemin törenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte; Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, YSK Başkanı Sadi Güven, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, yabancı misyon temsilcileri da izledi.

Ankara milletvekillerinin yemini sırasında yapılan saygı duruşu sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurulundan ayrıldılar.

AK Parti ve CHP’li bazı vekillerin and metnindeki bazı kelimeleri eksik söylemesi nedeniyle yemini tekrarladılar.

SIRA ANKARA’YA GELDİĞİNDE SAYGI DURUŞU

Oturum Başkanı Durmuş Yılmaz’ın daveti, üzerine yemin sırası Ankara’ya geldiğinde Genel Kurulda geleneksel olarak tekrarlanan TBMM’nin kurucusu Ankara Milletvekili Gazi Mustafa Kemal Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

MİLLETVEKİLİ YEMİN METNİ

Milletvekilleri, göreve başlarken şu şekilde ant içiyor:
“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ