logo

TED’E YENİLEN ÇANKIRI’NIN PLAY-OFF İDDASI SÜRÜYOR

TED’E YENİLEN ÇANKIRI’NIN PLAY-OFF İDDASI SÜRÜYOR

İstanbul Kadıköy’de Caferağa Spor Salonu’nda Tenis Eskirim Dağcılık (TED) Kulübü Basketbol takımı ile oynayan Çankırı Demirspor TBL 2.ligi 13. Hafta maçını 5 sayı farkla kaybetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Tenis Eskirim Dağcılık (TED) Kulübü Basketbol Takımı ile İstanbul Kadıköy’de Caferağa Spor Salonu’nda karşılaşan Çankırı Demirspor Basketbol Takımı maçı 66 – 61’lik skorla kaybetti.

Çankırı Demirspor, ligin ilk yarısında Çankırı’da  14 farkla yendiği  TED karşısında Caferağa Spor Salunu’nda oynanan TBL 2.ligi ikinci yarı maçında hakem hatalarının da etkisiyle bir ara 20 sayı geriye düştü. 15 sayı farkla ilk yarıyı tamamlayan Çankırı Demirspor Basketbol takımı ikinci yarıdaki oyunu ile farkı kapatarak maçı 5 sayı geride  tamamladı.

28 Ocak Cumartesi günü saat 18:30’da oynanan ve 66 – 61’lik skorla biten 13. Maç sonrası TBL2 B gurubunda 16 puanla lig 6.lığını koruyan Çankırı Demirspor Basketbol Takımı Play-Off iddiasını sürdürüyor.

ÇANKIRI BELEDİYE DEMİRSPOR DOĞRU YOLDA

İlk defa profesyonel ligde mücadele eden Çankırı Demirspor’un daha önce amatör liglerde mücadele ettiğini Çankırı Demirspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Murat Dikmen, alelacele 2. Lige davetleri ile eski oyuncuları genç oyuncularla takviye ederek oluşturdukları takımda çok iyi kimya tutturduklarını kaydederek; “İlk sene bizim amacımız; ligden düşmeyi, tecrübe edinip, ligde tutunmak istiyoruz. Belediye Başkanımız İrfan Dinç ve belediyemizin takıma sahip çıkması, teşviki, Era’nın ana sponsorluğundan sonra, keyifli bir takım kurduk. Çalışmalara başladık. Ligde kalma hedefiyle başladığımız mücadelemizi Play-off segmentinde yapıyor olduk. Bu takım ilk senesinde play-off oynarsa, çok büyük başarı… Beklediğimizin çok üstünde başarı çizgisi yakaladık. Çok ciddi bütçeli takımların olduğu ligde liderliğe yükseldik. Bu takımlar, 1 trilyon ve üzerinde bütçe ile kurulu takımlar. Bizim sporcu bütçemiz 180 küsur bin lira… O takımlardaki bir sporcunun aldığı paraya biz takım kurduk ve çok genç bir takım. İki abimiz var; biri kaptan, biri de kaptan yardımcısı. Çankırı Belediye Demirspor Doğru yolda… Bu takımı koruyup, tribün desteğini de bulabilirsek önümüzdeki sene önümüzdeki sene şampiyonluğa oynayabiliriz” ifadelerini kullandı.

MURAT DİKMEN, “İKİLİ AVERAJDA ÖNDEYİZ”

Rakipleri TED’in ilk yarı itibarı ile lig sonuncusu olduğunu kaydeden Çankırı Demirspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Murat Dikmen, 2.yarıda 3’te 3 galibiyet serisi yakaladığına dikkat çekerek; “Yeni hoca geldi. Takımın yarısını revize etti. 2.yarının gizli lider. İlk yarıda 14 sayı farkla yendiğimiz için sıralamada altımızda. İkili averajda beraberlik durumunda galip sayılacağız. Kazanmaya geldik. Kazanacağız da… Kazanırsak palay-off’a daha da yakınlaşacağız. Biz de 2.yarıda 3’te 2 galibiyet yaptık, formdayız” şeklinde konuştu.

CEVDET DEMİRHAN “PLAY-OFF’U GARANTİLEMEK İSTİYORUZ”

Türkiye Basketbol 2.Ligi (TBL2) de mücadele ettiklerini ve İçanadolu’da basketbola canlılık getirdiklerini kaydeden Çankırı Demirspor Basketbol Şube Sorumlusu Cevdet Demirhan, yönetim belediye, seyirci ve sporcular olarak aile olduklarının altını çizerek; “Buraya da TBL2’nin 6.sıradaki bir ekibi olarak TED Spor Kulübü ile maçımızı oynamaya geldik. İnşallah bu maçta da başarılı olup play-off’u garantilemeyi istiyoruz. Hedefimiz 1.lig. Bu da çalışmayla ve iyi transferlerle oluyor. Bu ligde yeni olmamıza rağmen, birçok büyük bütçeli takımla mücadele ediyoruz. Şu anda da takımdan ve oyunumuzdan çok memnunuz. Formda bir takımız. Karşı takım da bazı takviye, transferler yaptı” dedi.

YÖNETİCİ, SPORCU, SPONSOR VE BAŞKAN DİNÇ’E TEŞEKKÜR

Basketbolun futboldan sonra ilgi gören spor olduğunu, başarılarıyla İçanadolu’da canlandırdıklarını ifade eden Cevdet Demirhan, 9 senede bölgesel lig, üçüncü lig ve sonunda TBL2. Ligde mücadele edecek başarıyı yakaladıklarını kaydeden Çankırı Demirspor Basketbol Şube Sorumlusu Cevdet Demirhan, başarıda payı olan yöneticilere, sporculara, destekleriyle takımı başarıya teşvik eden sponsorlarına ve Era Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’e, Çankırı halkına teşekkür etti.

Gelecek sezonda bazı değişikliklerin beklendiğinin altını çizen Cevdet Demirhan, Tv yayın hakkı ile İddia’dan gelecek gelirlerle, ayrıca artacak reklam gelirleri ile takımların ekonomik olarak daha da güçleneceğine işaret etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ