logo

TEKNOFEST’te İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışacak

TEKNOFEST’te İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışacak

Türkiye’nin milli teknoloji hedefine ulaşmasında önemli rol üstlenen TTTV ve İBB öncülüğünde düzenlenecek TEKNOFEST’in tanıtım toplantısı Yeşilköy Havacılık Müzesi’nde yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST için geri sayım başladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenecek TEKNOFEST’in tanıtım toplantısı Yeşilköy Havacılık Müzesi’nde yapıldı.

TEKNOLOJİ ÜRETENLERLE YATIRIMCILARIN BULUŞMA NOKTASI: TEKNOFEST

Toplantıya katılan Başkan Uysal, “TEKNOFEST, teknoloji üretenlerle yatırımcıların buluşma noktası olacak. Bu festival ile birlikte büyük bir ekonomi oluşacak. Bu festival, teknoloji üretenlerle yatırımcıların buluşma noktası olacak. Bu festival ile birlikte büyük bir ekonomi oluşacak. Girişimci zirvesi ile TEKNOFEST ayrı bir özelliğe sahip çünkü dünyanın her yerinden gelecek 750 kadar girişimci İstanbul’da ve Türkiye’deki yatırım imkanlarını ve teknolojinin hangi yönde ilerlediğini, dünyadaki diğer teknoloji üreten ülkelerle rekabetini görüp gelecekten emin olarak yatırım yapmayı düşünecekler. Teknofest, İstanbul’un marka değerine değer katacak. Gençlerimizin enerjisini İstanbul’un ve Türkiye’nin birikimine dahil edecek.” dedi.

Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, festivale destek veren paydaş kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE TARİHİNDE İLK KEZ ROKET YARIŞMASI

30 paydaş kuruluşun katkılarıyla 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirecek TEKNOFEST’te  14 yarışma, 2 bin yarışmacı, 750 takım Türkiye için yarışıyor. Bu yarışlar arasında Türkiye tarihinde ilk kez bir roket yarışması düzenlenecek. Böylece dünyada da roket yarışmasının ikincisi Türkiye’de düzenlenmiş olacak. Yarışma Tuz Gölü’nde başladı ve 3 gün boyunca 28 takım roketlerini gökyüzüne fırlatacak. İHA yarışması Teknofest kapsamında yapılacak.

İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİ YARIŞACAK

Teknofest kapsamında düzenlenecek diğer yarışmalar ise şöyle; robotik fetih 1453 yarışması, İHA destekli İnsansız Kara Aracı yarışması, İHA yarışı, insanlık yararına teknoloji yarışması, model uçak yarışması, model uydu yarışması, robotaksi yarışması, roket yarışması, insansız su altı sistemleri yarışması, sürü İHA yarışması ve yapay zeka yarışması. Yarışmaların yanı sıra jet uçak gösterileri, paraşüt atlayışları, planör, helikopter ve akrobasi gösterileri, simülasyon uygulamaları, planetaryum, rüzgar tüneli, ATAK, A400M uçaklarının da yer aldığı hava araçları sergisi gibi pek çok aktivite

İETT ÜCRETSİZ SEFER DÜZENLEYECEK

Vatandaşların TEKNOFEST’e kolay ve hızlı erişim sağlayabilmesi için İBB gerekli önlemleri aldı. İstanbul’un farklı noktalarından İETT otobüsleriyle ücretsiz ulaşım sağlanacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ