logo

TEMA, ATAŞEHİR’LE BÜYÜYOR!

TEMA, ATAŞEHİR’LE BÜYÜYOR!

tema_atasehirTEMA, 1992 ‘den bu yana yaşanabilir bir gelecek için  çevre için Ülkemizde erozyonla, çölleşmeyle mücadeleye başladı.  Zamanla bu mücadele bir çok alanda genişledi.

Toplumsal duyarlılığı artırma , su, hava  orman  ve biyolojik çeşitlilik gibi tüm doğal varlıklarımızı korumak için , bir çok koruyucu çözümler üreterek TEMA , toplumu “Bilinçli  tüketen duyarlı birey yapma”da başarılı bir yolda devam etmektedir.

Ataşehir İlçe Sorumlusu olarak görev yapan Saadet Garan TEMA Ataşehir Şubesinin çalışmaları ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

İki yılı aşan süre içerisinde devlet ve özel okullarda anaokulu –ilkokul-orta okul ve  liselerimizde öğrencilere “Duyarlı ve bilinçli tüketen bir birey olma”amacıyla ekolojik sistemi, biyolojik  çeşitliliği, ülkemizin doğal varlıklarını anlatarak  çeşitli seminerler vermekteyim.

Biliyoruz ki yaşadığımız çevresel sorunların üreticisi insanlardır ve şikayet ettiğimiz sorunlara çözüm üretmek te yine birlikte çalışarak biz insanlar tarafından üretilecektir. Bundan ötürü, severek yürüttüğüm TEMA sorumluluğunu  tüm Ataşehirlilerle paylaşmaktayım. TEMA ‘nın  uluslararası en büyük çevre ödüllerini aldığını herkes bilsin  istiyorum. Bu başarılarla her birimizin ufku açılacak ve büyük düşünmeye  başlanacak. Anadolunun bağrından çıkan TEMA felsefesinin tüm dünyada saygı görmesi, bizlerin istersek daha neler yapabilirize örnektir.

Yaşadığımız dünya, ülke, çevremiz hepimizin .Ancak hor kullanılırsa tabiat ana da tepkisini bu şekilde sunmakta.Zenginlikler ,paranızın satın alabilecekleri “toprak yoksa”hiçbir şeydir. Bu bilinci çocuklarımıza aşılamalıyız. Bu yeni çalışma yılında yine okullarda olacağım.Yine yeniden çocuklarımıza uygulamalı eğitimler ve seminerlerle bilinçli yaşamayı ve doğayı korumayı anlatacağım.81 ilçede 650 bin gönüllümüzle aynı hevesle yine yola koyulacağım.Hatta 13 Kasım ‘da Vodafon’un organize ettiği İstanbul Maratonu’nda TEMA için koşacağım.Dünya’yı kurtarmaya yeter mi ? yetmez çünkü size ihtiyacımız var.Sizlerin gönüllülüğü ile daha da büyüyerek dünyayı kurtaralım.

Ne dersiniz?

Bu emeğe siz de katılır mısınız?

Sen de gönüllümüz olur musun?

Sevgi ve saygılarımla.

Saadet GARAN

TEMA ATAŞEHİR İLÇE SORUMLUSU

05335185388

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ