logo

Temizlik İşleri Garajı Meslek Lisesi Garaj Oluyor

Temizlik İşleri Garajı Meslek Lisesi Garaj Oluyor

Yenisahra girişinde imar planında eğitim alanı olarak ayrılan 2635/2 parsel MEB’e geçerek Yenilenebilir Enerji alanında eğitim verecek Tematik Meslek Lisesi yapılıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mahalle toplantıları kapsamında Yenisahra Mahallesi’nde mahalle sakinleri ile buluşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş müjdeyi verdi. Yenisahra Mahallesi’ndeki eğitim alanına Tematik Meslek Lisesi yapılıyor.

KAYMAKAM ERTAŞ MÜJDEYİ VERDİ: TEMATİK MESLEK LİSESİ OLUYOR

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş müjdeyi verdi: Yenisahra Mahallesi girişinde Yavuz Selim Caddesi ile Fatih Caddesi’nin başında bulunan, imar planında “Mesleki ve Teknik Meslek Lisesi Eğitim Tesis Alanı” olarak ayrılan 279 ada 2635/2 parsel MEB’e geçiyor.

Yenisahra Mahallesi girişinde Yavuz Selim Caddesi ile Fatih Caddesi’nin başında bulunan  ve kiralama yöntemiyle Kadıköy Belediyesi’ne ait görülen, Kadıköy ve Ataşehir Belediyesi temizlik işleri birimi araçlarının garajı olarak kullandığı; Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan, imar planında “Mesleki ve Teknik Meslek Lisesi Eğitim Tesis Alanı” olarak ayrılan 279 ada 2635/2 parsel MEB’e geçiyor.

Edinilen bilgiye göre imar planında eğitim tesisi olarak ayrılan alanda Sabancı Gurubu’nun bağışçısı olduğu proje ile amacına uygun olarak  Tematik Meslek Lisesi yapılacak.

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait 1/5000 ölçek Yenisahra ve Yakın Çevresi İmar Planı’nda “Mesleki ve Teknik Meslek Lisesi Eğitim Tesis Alanı” olarak belirlenen ve şu anda Kadıköy Belediyesi’nin kiralama yöntemiyle kullandığı alan yine kiralama yöntemiyle Milli Eğitim Bakanlığı’na geçiyor.

İMAR PLANINDA EĞİTİM ALANI OLARAK AYRILMIŞ

Yenisahra mahallesi girişinde Fatih Caddesi ile Yavuz Selim Caddesi’nin kesiştiği köşede bulunan 19 Mart 2012 tarihli 1/5000 ölçek Yenisahra ve Yakın Çevresi İmar Planı’nda meslek lisesi olarak ayrılan 279 ada 2635/2 parsel kiralama yöntemiyle Milli Eğitim Bakanlığına geçiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek proje ve özel bağışçının finansmanı ile nitelikli Tematik Meslek Lisesi yapılıyor.

Rüzgar ve güneş enerjilerinin ağırlıklı olduğu alanlarda yapılan enerji üretiminde istihdam edilecek mesleki teknik eleman yetiştirecek “Yenilenebilir Enerji” üretimi alanında eğitim verecek “Tematik Meslek Lisesi” yapımı Sabancı Gurubunun bağışları ile gerçekleştiriliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ