logo

TEOG Sınavlarında Puanlar Yeniden Hesaplandı

TEOG Sınavlarında Puanlar Yeniden Hesaplandı

yeni_teog_dilimleri_puanlarTEOG puanları yeniden hesaplandı. MEB, TEOG ortak sınavlarda bütün öğrencilerin yüzdelik dilimlerinin yeniden hesaplandığını duyurdu. Yeni TEOG dilimleri açılandı. 

Recep Kenan/itvhaber.com

MEB, birinci ve ikinci dönem ortak sınavlarda bütün öğrencilerin yüzdelik dilimlerinin yeniden hesaplandığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Danıştay kararı üzerine birinci ve ikinci dönem ortak sınavlarda ikili kopya tespiti yapılan tüm öğrencilerin, iptal edilen testleri ve Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ile sınavlara giren bütün öğrencilerin yüzdelik dilimlerinin yeniden hesaplandığını bildirdi.

Öğrencilerin yeni yüzdelik dilimleri dün saat 19.00’dan itibaren https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yayınlanmaya başladı.

İkili kopya uygulamasına tabi tutulan öğrencilerden bir kısmının açtığı iptal davaları sonrasında, Danıştay 8. Dairesi uygulamanın yasal dayanağı ve sonuçları ile ilgili olarak yürütmenin durdurulması yönünde bir karar vermişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, yürütmeyi durdurma kararına göre tercih ve yerleştirme işlemleri öncesinde öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması amacıyla sadece dava açan sınırlı sayıda öğrenci için değil, ikili kopya işlemi yapılan tüm öğrenciler için yeniden değerlendirme yaptı.

MEB, öğrencilerin iptal edilen testleri ve Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ile sınavlara giren bütün öğrencilerin yüzdelik dilimlerini yeniden hesaplandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ