logo

Terör Ataşehir Meclisini Tartıştırdı

Terör Ataşehir Meclisini Tartıştırdı

atasehir_belediye_meclis-eylul (1)Ataşehir Belediye Meclisi İnan Bektaş başkanlığında Eylül Ayı 2. Oturumunda terör nedeniyle Levent ve Der arasındaki tartışma sonrası gündemdeki maddeleri görüştü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Artan terör olayları ve Dağlıca şehitleri anısına tatil edildiği için görüşülemeyen gündem maddeleri için Başkanvekili İnan Bektaş başkanlığında toplandı. Gündem dışı söz alan CHP Meclis üyesi Süleyman Karadağ’ın konuşması mecliste kısa süreli gerginliğe yol açtı.

Ataşehir Belediye Meclisinin Eylül ayı ikinci birleşiminde, gündeme geçmeden önce, AK Parti Grubu tarafından verilen aydınlatma direkleri, kurban ve pazar yerleri ile ilgili 8 önerge oybirliği ile başkanlık makamına sevk edildi.

AK PARTİLİ ÜYE İSMAİL LEVENT

AK PARTİLİ ÜYE İSMAİL LEVENT

Türk-İş Blokları Kulübesi Mecliste

Başkanın sorusu üzerine gündem dışı söz alan AK Parti Meclis üyesi İsmail levent; Mevlana Mahallesi Türk-İş Blokları 1.Kısımda bulunan güvenlik kulübesinin yıkılmasını meclis gündemine taşıyarak, bölgenin en eski sitesi olan Türk-İş Blokları sitesine ait güvenlik sitesinin yıkımını gündeme getirerek Belediyeden yıkımın gerekçesini sordu.

Site sakinlerinin can ve mal güvenliğinin sağlandığı güvenlik kulübesinin site mülkiyetine ait alanda olduğunu iddia eden Levent, yıkım kararı olduğu halde uygulanmadığını iddia ettiği kararları örnek göstererek Belediyenin bu kulübe için de inisiyatif kullanması gerektiğini vurguladı.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ve SÖZCÜSÜ İLHAMİ YILMAZ

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ve SÖZCÜSÜ İLHAMİ YILMAZ

Konunun Çözümü İçin Elimizden Gelen Yapıyoruz

Ak Partili Üye İsmail Levent’e cevap için söz alan CHP Ataşehir Belediye Meclisi Grup sözcüsü İlhami Yılmaz, sorunun Türk İş Bloklarının kurulduğu zamandan geldiğini iddia ederek; “Ataşehir kaymakamlığı tarafından 02.06.2015 tarihinde bu konu ile ilgili Ataşehir Belediye Başkanlığına yazı gönderildi.  Bu konu ile ilgili şikâyet ve mahkeme kararları var. Hatta Abdullah Der başkanlığında bu konuda ne yapabiliriz diye site yönetimi ile bir toplantı yaptık. Burası kadastral yol olarak ortaya çıkmış ve imar yolu olarak gözüküyor. Ataşehir Kaymakamlığı ve arkadaşlarımızın yazdığı yazılar neticesinde buranın terki yapılmadığını gördük. Konunun çözümü ile ilgili olarak elimizden gelen her türlü gayret ve çabayı sarf ediyoruz” dedi.

ABDULLAH DER ve İSMAİL LEVEN TARTIŞTI

ABDULLAH DER ve İSMAİL LEVEN TARTIŞTI

Der ve Levent Tartıştı

Konu ile ilgili söz alan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li Meclis Üyesi Abdullah Der; İsmail Levent’in demagoji yaptığını, site sakinlerinden gelen bilgilere göre; Levent’in burayı karıştırdığını iddia etmesi üzerine gerginlik yaşandı.

Suçlamaları kabul etmeyen Levent, kendisinin de söz konusu sitede oturduğunu, iddiaların ispatlanması gerektiğini söyleyerek; Abdullah Bey şov yapıyor” şeklinde konuşması gerginliğin daha da artmasına neden oldu.

Gelen şikâyetlere rağmen kulübeyi yıkmadıklarını söyleyen CHP’li üye ve Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Namık Sürmen Kaymakamlıktan gelen yazı üzerine yıkmak zorunda kaldıklarını vurguladı. olmaz demesi ortamın yatışmasını sağladı.

Gündem dışı söz alarak kürsüden konuşan CHP Meclis üyesi Süleyman Karadağ; Son günlerde meydana gelen olaylarda hayatlarını kaybeden asker ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İsmail arkadaşımız her zaman çok konuşan, Ataşehir için bir şeyler yapmak isteyen biri. Elbette hakkıdır. İki oydan birini oraya verdiniz dediğiniz zaman bende şunu söylerim. Güney Doğu’dan aldığınız tüm oylar oraya gitti. Siz seçim tahlilini yapacaksınız kimin kime oy verdiğini o zaman çıkaracaksınız” sözleri üzerine İsmail Levent; “Terörden söz ediyorsun ama PKK’yı lanetlemiyorsun?” diyerek sataştı.  Bunun üzerine Abdullah Der de İsmail Levent’e tepki gösterdi. Taraflar arasında karşılıklı sözlü sataşmalar ve atışmalar yaşandı.

CHP'li ÜYE SÜLEYMAN KARADAĞ

CHP’li ÜYE SÜLEYMAN KARADAĞ

Kadir Topbaş’a İmar Sözünü Hatırlatalım

CHP Meclis üyesi Süleyman Karadağ İsmail Levent’e, Kadir Topbaş’tan randevu alarak birlikte gidip; Yenisahra Mahallesi’ndeki konuşmasında verdiği “Fikirtepe’de az olmayacak” şeklindeki imar sözünü hatırlatma önerisinde bulundu.

Yaşanan gerginlik üzerine başkan Bektaş oturuma 10 dakika ara verdi.

Daha sonra aralarında konuşarak anlaşabileceklerini ifade eden taraflar diğer üyelerce sakinleştirildi.

Aradan sonra söz alarak tartışmalar ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Grup Sözcüsü Mustafa Cevat Arzık; “Bugün terör olayları tuzağına düşüyor gibi bir olay yaşandı. Hiçbir arkadaşımızın birbirlerine kırıcı söz söylemesini istemiyoruz. Bu meclisin çatısı altında birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız birbirlerine hakarete varacak sözler sarf etmişlerse bir sonraki oturumda özür dilemelerini istiyoruz” dedi. Arzık, tutanakların incelenerek hakaret içeren sözlerin tespit edilerek sarf eden tarafından geri alınmasını istedi.

Bir önceki birleşim ve önceki aya ait tutanakların okunup oylanmasından sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemde yer alan 1-2-3-4-5 ve 9’cu maddelerin İmar ve Bayındırlık, 6 ve 8’inci maddelerin Hukuk, 7’inci maddenin Eğitim ve Kültür komisyonlarına sevki oybirliği ile kabul edildi.

Meclis Başkanı; Gündemde görüşülecek başka madde olmadığından 11 Eylül Cuma günü saat 17:00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

atasehir_belediye_meclis-eylul (4)atasehir_belediye_meclis-eylul (15)

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ