logo

Teröristler Amanoslara Suriye’den Paramotorla Sızdı!

Teröristler Amanoslara Suriye’den Paramotorla Sızdı!

Paramotor ile Amanoslara Suriye’den sızan teröristlerden ikisi İskenderun ilçe merkezinde sıkıştırıldı. Biri üzerindeki patlayıcının infilakı, diğeri operasyonla etkisizleştirildi.

Payas ilçesindeki güvenlik noktasında sıcak temas sağlanan teröristler kaçtıkları İskenderun merkezinde etkisizleştirildi.

Fener Caddesi’ndeki patlamayı gerçekleştirdikten sonra ölü ele geçirilen teröristlerin ’paramotor’ diye tabir edilen bir uçan aletle Münbiç’ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar’a indikleri belirlendi.

GASBETTİKLERİ ARAÇLA PAYAS İLÇESİNDEKİ GÜVENLİK NOKTASINDA TEMAS

Paramotor ile Amanoslara Suriye’den sızan teröristlerden ikisi gasbettikleri araçla Payas ilçesindeki güvenlik korucularının bekleme noktasına taciz ateşi açarak kısa süreli sıcak temas sağlandı.

YENİ ARAÇ GASBEDEREK İSKENDERUN İSTİKAMETİNE KAÇTILAR

İçinde bulundukları aracın kaza yapması üzerine başka bir aracı gasbederek İskenderun istikametine doğru kaçışlarını sürdüren teröristler, güvenlik güçlerinin takibi sonucu bu kez İskenderun ilçe merkezinde sıkıştırıldı.

İSKENDERUN MERKEZİNDE ÇATIŞMA: PATLAYICI İNFİLAK ETTİ

İskenderun merkezinde Fener Caddesi’nde yaşanan çatışmada teröristlerden biri üzerindeki patlayıcının infilak etmesi sonucu ölü ele geçirildi. Patlamanın etkisiyle çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

İKİNCİ TERÖRİST İÇİN OPERASYON

Kaçan diğer teröristin yakalanması için ilçe merkezinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, bir vatandaşın ihbarı üzerine Barbaros Mahallesi’nde saklandığı yerde teröristi etkisiz hale getirdi.

SURİYE’DEN AMANOSLAR’A GELDİKLERİ İKİ PARAMOTOR ELE GEÇİRİLDİ

Teröristlerin Suriye Münbiç’ten havalanarak Amanoslar kırsalına geldikleri iki paramotor da güvenlik güçlerince ele geçirildi.

GÜVENLİK BİRİMLERİNİN ÇALIŞMASI SONUÇ VERDİ

4 kişilik terörist grubun 2 parti halinde, 28 Eylül ve 10 Ekim’de paramotorla Münbiç’ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar’a indiğini belirleyen güvenlik birimlerinin çalışması sonucu, bir terörist etkisiz hale getirildi, bir teröristi canlı olarak yakalandı.

PARAMOTOR NEDİR?

Paramotor bir hava aracıdır ve hava taşıtları veya araçları arasında en hafif ve en kolay hareket ettirilebilen araçlardır. Çalışma mantığı olarak daha çok yamaç paraşütünün optimizasyonu ile hareket eden paramotor aslında motorlu yamaç paraşütleri ya da “Powered Paragliding” (PPG) tanımlanan araçlardır. Yani, Paramotor: Pilotun paraşütüne ek olarak bir de sırtında pervaneli motor taşıdığı bir hava aracıdır.

Bir motorun pilotun ileri doğru hareket etmesini ve yükselmesini sağlayan Paramotorun havada süzülmesini sağlayan kanat yani paraşüt. Harness olarak adlandırılan ve pilotu paraşüte ve motora bağlayan uçuş koltuğu bulunur. Pilotun sırtında yedek paraşüt ile sesten etkilenmemesi için kulaklık ve kafasını koruyan bir kasktan oluşur.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ