logo

TEZKERE TBMM’DEN GEÇTİ

TEZKERE TBMM’DEN GEÇTİ

tbmm_gk_tezkere26’ncı Dönem 2’nci Yasama Yılına bugün başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Genel Kurulunda görüştüğü Irak-Suriye tezkeresini oylanarak kabul edildi.

TBMM) Genel Kurulunda görüşülerek HDP’li üyelerin red oyuna rağmen AK Parti, CHP ve MHP’li üyelerin evet oylarıyla kabul edilen Tezkere süreli 13 ay olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması ile 26’ncı Dönem İkinci Yasama Yılı çalışmalarına başlayan Meclis Genel Kuruluna, Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman birleşime 10 dakika ara verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekât ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunmasını içeren Irak-Suriye tezkeresinin süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık tezkeresi görüşülerek oylandı.

Hükümet, süresi 2 Ekim 2016 tarihinde sona eren Irak-Suriye tezkeresinin 30 Ekim 2017 tarihine kadar uzatılmasını öngören teklif sunmuştu. TBMM Başkanlığına sunulan tezkere ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararı ile 2 Ekim 2015 tarihinden itibaren bir yıl uzatılan izin süresinin 2 Ekim 2016 tarihinden itibaren 30 Ekim 2017 tarihine kadar uzatılması öngörülüyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ