logo

TİYATRO KEDİ ‘ÖLÜ OZANLAR DERNEĞİ’YLE ATAŞEHİR’DE

TİYATRO KEDİ ‘ÖLÜ OZANLAR DERNEĞİ’YLE ATAŞEHİR’DE

olu_ozanlar_dernegi-0N.H. Kleinbaum’un romanından oyunlaştırılan Ölü Ozanlar Derneği, Tiyatro Kedi tarafından Can Gürzap’ın arasında olduğu ekip tarafından Ataşehir MSKM’de sahnelendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Irmak Bahçeci’nin yazdığı, Hakan Altıner’in yönettiği, Yönetmen Yardımcısı olarak Damla Cercisoğlu’nun görev aldığı oyunun dekor ve kostümleri Tülin Pural tarafından hazırlandı.

Akın Dirgen ile Özgür Kaan Pural’ın ışık ve ses düzenini sağladığı 2 perdelik oyun 120 dakika süreli…

Tiyatro Kedi’nin Ölü Ozanlar Derneği romanından uyarlanan oyunu, Can Gürzap, Tayfun Yılmaz, Sadi Özen, Efe Yeşilay, Can Türkdoğan, Metin Hasgül, Mekin Sezer, Berkay Şanveren, Emre Çoldur, Enes Daniş, Onur Yaldız, Alev Sezer, Gökhan Dost, Hande Djavadi, İrem Uğural, Banu Batur’dan oluşan oyuncu kadrosu ile Mustafa Saffet Kültür Merkezi’inde Ataşehirli tiyatro severlere sunuldu.

N.H. Kleinbaum’un romanı Ölü Ozanlar Derneği, Gökçe Biçer tarafından tiyatro oyunu haline getirilen klasik bir eser. Bu eserde ünlü oyuncu Can Gürzap Edebiyat Öğretmeni John Keating karakterini canlandırıyor.

Oyunda; “Ergenlik çağındaki birkaç gencin aşırı disiplinli bir yatılı okulda geçen hikayesinde, okul ve aileler tarafından üstlerine yüklenen başarılı olma sorumluluğu, ailelerinin onlar için seçtiği geleceği yaşamakla kendi istediklerini yapabilmenin önündeki engeller ve bunlarla başa çıkma yöntemleri anlatılıyor. Okula yeni atanan John Keating, önlerine yeni bakış açıları sunarak, şiir dünyasına girmelerini, günü en iyi şekilde değerlendirebilmeleri ve Walt Whitman’ın dediği gibi hayata ‘kendi dizeleri ile katılabilmeleri’ için farkındalıklarını artırmaya çalışıyor.”

Seyircilerin ilgiyle izlediği oyun sonrası Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Sadık Kayhan, Can Gürzap’a çiçek takdim ederek teşekkür etti.

FOTOLAR: Kadir İncesu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ