logo

TOKHADER ‘Kampanyada 10 bin imza Hedefliyoruz’

TOKHADER ‘Kampanyada 10 bin imza Hedefliyoruz’

Atasehir_chp_kampanya-Toplumsal kadın Hareketi Derneği ilk ve orta öğretimde kız öğrencilerin başlarının örtülmesi uygulaması ile ilgili Ataşehir’de imza kampanyası düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Genel Başkanlığını Arzu Umutlu’nun yaptığı Toplumsal kadın Hareketi Derneği (TOKHADER) Ataşehir’de eğitimde başörtüsü uygulaması ile ilgili düzenlediği kampanyada Ataşehirlilerden imza topluyor.

Kampanyaya ilçe yöneticileri ile gelen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehtap Düzova ve ilçe yöneticileri verdikleri imzaları ile TOKHADER’in düzenlediği kampanyaya destek verdiler. Sakine Yeşildağ başkanlığındaki CHP Ataşehir Kadın Kolları üyeleri ile birlikte, CHP Kayışdağı Mahalle Temsilciliği üyeleri de kampanyaya verdikleri imzalar ile desteklerini gösterdiler.

“Başörtüsüne değil baskı ve siyasi hesaplarla başın örtülmesine karşıyız” diyerek başlatıkları imza kampanyasının ilk gününde Ataşehirlilerin ilgisinden memnun olduğunu ifade ededen Toplumsal kadın Hareketi Derneği (TOKHADER) Genel Başkanı Arzu Umutlu; “Toplumsal kadın Hareketi Derneği olarak Ataşehir’de yine bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Bu imza kampanyası Ataşehir’de ilk defa yapılıyor. Başörtüsüne asla karşı değiliz… Amacımız, sadece orta öğretim ve ilköğretimlerde siyasi hesaplaşmalara alet edilerek baskıyla çocukların kapatılmasına karşıyız. Küçük yaşta çocukların iradesi dışında kapatılması bizim çocuklarımızın da ruh sağlığını bozuyor. Anayasal hakkımızı kullanarak 2 gün boyunca buradayız. Bu süre içerisinde hedefimiz 10 bin imza…  Bağdat caddesinde bunu gerçekleştirdik. Umarım Ataşehir’de de bu gerçekleşecektir. Duyarlılığından dolayı tüm Ataşehir halkına, CHP Ataşehir ilçe örgütü ve Kadın Kollarına, CHP Kayışdağı Mahalle Temsilciği’ne destekleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ