logo

Trabzonspor Futbolunun Önemli İsmi Özkan Sümer Yaşama Veda etti

Trabzonspor Futbolunun Önemli İsmi Özkan Sümer Yaşama Veda etti

Bir dönem futbol oynayan, teknik direktörlük yapan, Trabzonspor eski Kulübü Başkanlarından Özkan Sümer, bir süredir tedavi gördüğü KTÜ Farabi Hastanesi’nde vefat etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türk futbolunun önemli ismi, Trabzonspor eski Kulübü Başkanlarından Özkan Sümer, 80 yaşında yaşama veda etti.

Bordo-mavili takımda futbolculuk, teknik direktörlük ve başkanlık görevlerinde bulunan 80 yaşındaki Özkan Sümer, bir süredir kanser tedavisi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde vefat etti.

Sabah saatlerinde hayatını kaybeden Sümer’in cenazesinin, bugün Maçka ilçesinde toprağa verileceği belirtiliyor.

TRABZONSPOR’DAN AÇIKLAMA

Trabzonspor Kulübünden yapılan açıklamada, “Eski futbolcumuz, eski başkanımız, şampiyon teknik direktörümüz, eski Futbol ve Altyapı Genel Koordinatörümüz, Divan Kurulu Üyemiz, İstişare Kurulu Başkanımız ve TÜFAD Onursal Başkanı Sayın Özkan Sümer’i kaybettik. Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın ve futbol ailesinin başı sağ olsun.” ifadelerine yer verildi.

ÖZKAN SÜMER KİMDİR?

20 Kasım 1940 tarihinde Trabzon’da doğan ilkokulu Maçka’da okuyan, ortaokul ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamlayan Özkan Sümer, Bordo mavili camiada daha önce hem futbolcu olarak forma giydi, teknik direktörlük ve başkanlık görevi yaptı.

Doğum yeri olan Trabzon’un takımında futbola başlayan Özkan Sümer, bir süre Kardemir Karabükspor ve Akçaabat Sebatspor’da oynadı ve Trabzonspor’a geri döndü.

Aktif spor hayatı bitince, Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) asistanlık, 1977-78 sezonunda Konyaspor’un teknik direktörlüğünü yapan Özkan Sümer, 1978’de Trabzonspor takımı teknik direktörlüğüne getirilinceye kadar alt yapıda genç ve amatör Trabzonsporlu futbolcuları hazırladı.

Görevde yaptığı Trabzonspor, 1978-79 ve 1980-81 sezonlarında Sümer’in teknik direktörlüğünde 2 kez lig şampiyonu oldu. 1981’de, Türkiye millî futbol takımının teknik direktörü olarak atandı.

1982-83 sezonunda Galatasaray’a antrenör olarak görev yapan Özkan Sümer 1984-85, 1990-91 ve 1996 sezonlarında tekrar Trabzonspor’a teknik direktör olarak çalıştı. Özkan Sümer’in çalıştırdığı takımlar arasında Konyaspor, Galatasaray, Trabzonspor, Denizlispor, Malatyaspor, Samsunspor gibi takımlar da yer aldı.

TRABZONSPOR KULÜP BAŞKANI

2001’de, Sümer Mehmet Ali Yılmaz’ın ardından Trabzonspor başkanı seçilen Özkan Sümer, 2003-2004 sezonunun ilk haftasında, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar sonrasında, PFDK tarafından Fenerbahçe’ye verilen saha kapatma cezasının Tahkim Kurulu tarafından kaldırılmasını protesto etmek amacıyla 5 Eylül 2003’te istifa etti.

Özkan Sümer, 2007’de Zeliha Şimşek’le, eski KTÜ kadın futbolcusuyla birlikte sezona sadece 6 hafta kala Trabzonspor Kadın Futbol Takımı’nı kurdu. Takım, ilk sezonu olan 2007-08’de Türkiye Kadınlar 1. Ligi’ne davet edildi. Bu takım hemen sonraki sezon şampiyon oldu.

Sümer, Ahmet Ağaoğlu yönetiminde 22 Temmuz 2006’dan beri Trabzonspor’da bölge ve eğitim koordinatörü olarak hizmet veriyordu.

Özkan Sümer 22 Aralık 2020 tarihinde, bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede 80 yaşında yaşama veda etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ