logo

TRABZONSPOR’UN YENİ STADINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇTI

TRABZONSPOR’UN YENİ STADINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇTI

Deniz doldurularak kazanılan alana yapılan Trabzonspor’un yeni stadının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, stadın adının Şenol Güneş Kompleksi olduğu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Trabzon’da Şenol Güneş Stadı ve Kompleksi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde ilk olarak şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Keramettin Demir tarafından da dua yapıldı.

KULÜBÜ BAŞKANI USTA’DAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Açılışta ilk konuşmayı Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta yaptı. Usta, “Nice 50 yıllara burada hep birlikte gireceğiz. Bu statla birlikte yeni bir yolculuğa çıkacağız” diyerek stadın yapımında emeği geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşmalarının ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehitler için yapılan tezahüratlar üzerine “Bu yolda hep beraber can vermeye hazırız bundan kimsenin şüphesi olmasın” diyerek konuşmasına başladı.

MARİFET İLTİFATA TABİ; STADIN ADI: ŞENOL GÜNEŞ

Konuşmasında kompleks ve stat için belirlenen ismi de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “İçinde bulunduğumuz kompleks Şenol Güneş Kompleksi. Tabi Şenol Güneş kardeşimizde bize dünya üçüncülüğünü kazandırdı. Milli takımımızın da yıllarca başarı ile kaleciliğini, kaptanlığını yaptı. Trabzonspor’un çok güçlü olduğu dönemlerde de yine kalecisiydi. Arkadaşlarımla yaptığımız değerlendirmeler neticesinde stadın adını da ‘Şenol Güneş Stadı’ yapmaya karar verdik. Biz de güzel bir söz var; ‘Marifet iltifata tabidir. İltifatsız marifet zayidir’ diye. Biz gerçekten bu ülkede emeli olanları, taş üstüne taş koyanları, ödüllendirmesini bilen bir milletiz. Bunun kadri kıymetini bilmenin de huzuru içindeyiz” açıklamasında bulundu.

KATAR VE GÜRCİSTAN HEYETLERİ DE KATILDI

Erdoğan tarafından Trabzon’da gerçekleştiren açılışa Katar heyetinin yanı sıra Gürcistan’dan gelen davetliler, bakanlar; Süleyman Soylu, Recep Akdağ, Akif Çağatay Kılıç, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Bülent Tüfekçi, Faruk Özlü, Faruk Çelik ve Nihat Zeybekçi, Milli Takımlar teknik direktörü Fatih Terim, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor eski kulüp başkanları, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AKP’li milletvekilleri ile binlerce taraftar katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ