logo

TSK’DA YAPILANMA ‘ZORUNLU ASKERLİK KISALIYOR!’

TSK’DA YAPILANMA ‘ZORUNLU ASKERLİK KISALIYOR!’

Askerlik-kisaliyor_muBaşbakan ve Bakan, TSK’da yürütülen yeniden yapılanma sürecinde kadro ihtiyacı azalacağı için zorunlu askerlik süresinin kısalabileceğini söylediler. Askerlik kısalıyor mu?

Recep Kenan/itvhaber.com

“Zorunlu askerlik kısalıyor mu?”, “Askerlik kaç ay olacak?” sorusunun cevabı henüz netleşmedi. Ancak, Başbakan Binali Yıldırım ve  Bakan Fikri Işık tarafından yapılan açıklamalarda, “Zorunlu askerlik süresi kademeli olarak kısaltılacak” ifadeleri ile oluşan “Askerlik kısalıyor” beklentisi beraberinde; zorunlu askerlik süresinin kısalacağı, uzun dönemin; 10 ay, kısa dönemin ise 4 ay olacağı iddia dillendiriliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde gidilen yeni yapılanmaya ilişkin önemli bilgiler veren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, zorunlu askerlik süresi kısaltılacağını söyledi.

BAŞBAKAN “SÜRELER DAHA KISALACAK, SAYI AZALACAK”

Başbakan Binali Yıldırım askerlik süresi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Askere, silah altına alma işi devam edecek. Orada bir aidiyet oluşması lazım ama bunun sadece askerlik iklimine alışmak amacıyla olması, onun ötesinde bir rolünün olmaması lazım. Ayrıca değerlendireceğiz; şu anda onun kararını vermiş değiliz. Muhtemelen süreler daha kısalacak, sayı azalacak” şeklinde konuştu.

TSK’NIN KADRO İHTİYACI AZALIYOR

TSK’da yeni yapılanma süreci sonrasında personel ihtiyacının azalacağına dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım açıklamasında şu ifadeleri kaydetti; “Jandarma dahil, belirli bir takvim içerisinde silah altına alınmış askerlik hizmetini yapan hiçbir askeri, terörle mücadelede, askerlik, güvenlik işinde çalıştırmayacağız. Kadro ihtiyacı azalıyor, harp okulları kapatılıyor, MSB yeniden yapılandırılıyor, uzman orduya geçiliyor.”

Zorunlu askerlik süresinin kısalacağı beklentisini oluşturacak yönde ilk açıklamayı yapanlardan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askerlik süresi ile ilgili açıklamasında, “Bir süre önce başlayan profesyonel askerlik ilerleyen dönemde yaygınlaşacak. Zorunlu askerlik süresi kademeli olarak kısaltılacak. Asker azalımı jandarmadan başlayacak” ifadelerinde bulunmuştu.

26 DEĞİŞİK ASKERLİK HİZMETİ SÜRESİ

TSK’da, halen yürürlükte bulunan 21 Haziran 1927 gün ve 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun kabulünden bu yana değişik zamanlarda yürürlüğe koyduğu 26 değişik askerlik hizmet süresi uygulandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ