logo

04 Ekim 2019

Tuncelili Zuhal Demir Belçika’da Adalet Bakanı

Tuncelili Zuhal Demir Belçika’da Adalet Bakanı

Federal Hükümet’te yoksullukla mücadele ve bilimsel politikalardan sorumlu devlet bakanlığı yapan Tunceli asıllı madencinin kızı Zuhal Demir, Belçika adalet bakanı oldu.

Federal Hükümet’te yoksullukla mücadele, fırsat eşitliği, engelliler ve bilimsel politikalardan sorumlu devlet bakanlığı yapan Tuncelili madencinin kızı Zuhal Demir, Belçika adalet bakanı oldu.

Belçika’da yaşayan ve daha önce Federal Hükümet’te yoksullukla mücadele, fırsat eşitliği, engelliler ve bilimsel politikalardan sorumlu devlet bakanlığı yapan Dersim kökenli politikacı Zühal Demir yeni Flaman Hükümetine Adalet Bakanı olarak girdi.

Tunceli asıllı 39 yaşındaki Zuhal Demir, yeni Flaman Hükümeti’nde planlama, çevre, enerji, turizm ve adalet sorumluluğunu üstlenecek.

ZUHAL DEMİR KİMDİR?

Dersim kökenli, maden işçisi bir babanın üçüncü çocuğu olan Zuhal Demir, 12 Mart 1980’de Belçika’nın Genk kentinde dünyaya geldi.

Leuven Üniversitesi’nde hukuk öğrenimi gören Demir, 2001 yılında milletvekili olarak Belçika Federal Meclisi’ne girdi.

Demir, selefi Elke Sleurs’un görevinden ayrılmasının ardından 2017’de Belçika’nın “Yoksulluğu Azaltma, Eşit Fırsatlar, Engelliler, Kentsel Politika ve Bilimsel Politika Bakanı” oldu.

Demir 2018’de, İçişleri Bakanı Jan Jambon, Maliye Bakanı Johan Van Overtveld, Savunma Bakanı Sander Loones, Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken ve Belçika Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı görevinden istifa etmişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ