logo

Turgay Kılıç ‘Bağışlarınız Çocuklarımıza Gelecek Olsun’

Turgay Kılıç ‘Bağışlarınız Çocuklarımıza Gelecek Olsun’

Eğitime desteğin önemini hatırlatan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Turgay Kılıç, “Bayramda bağışlarınız maddi durumu yetersiz çocuklarımıza gelecek olsun.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kurban Bayramı öncesi eğitime desteğin önemini hatırlatan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Turgay Kılıç; “Bayramda bağışlarınız maddi durumu yetersiz çocuklarımıza gelecek olsun. Yapacağınız bağış ile öğrencilerimize burs desteği verebilirsiniz.” Dedi.

Eğitiminde destek verdikleri çocuklarımız arasından yarınların doktorları, öğretmen, polis ve mühendislerinin çıkacağına inançlarını dile getiren Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) Yönetim Kurulu üyeleri, bunu bilmenin mutlulukları olduğunu ifade ederek; “Kurban Bayramı’nda yapacağınız bağışla siz de bir çocuğumuzun okumasına eğitim almasına katkı sunabilir ve hayatına ışık yakabilirsiniz.” İfadeleri ile eğitim gönüllülerini desteğe davet ettiler.

ATAEĞİTİMDER

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 5. August 2019

EĞİTİM HAYATININ SONUNA KADAR BURS

Derneğin iki kuruluş amacı olduğuna işaret eden AtaEğitimDer Başkanı Turgay Kılıç, amaçlarından ilkini; okullara kütüphane yapmak, ikincisini ise; kız çocukları öncelikli olmak üzere ilk ve ortaokul öğrencilerine burs tedarik etmek olduğunu vurgulayarak, “Maddi yetersizliklere bakmaksızın her çocuğun okula gitme, eğitim alma seçeneği bulunmalıdır. Burslar bu noktada devreye girerek minik yaşamlara dokunarak ışık yakar. Ülkemizin geleceğini düşünen her birey, imkanları ölçüsünde okumak isteyip de çalışmak zorunda kalan çocuklara maddi – manevi burs olanağına katkı sunmalıdır. Ataşehir’de oturan yada oturmayan çocuklarımıza Ataşehir Eğitim Derneği olarak üyelerinin çabaları ile burs olanağı yaratıyoruz. Burada dikkat ettiğimiz husus eğitim hayatının sonuna kadar bursun devamlılığının sağlanabilmesidir.” Dedi.

BİR ÇOCUK DEĞİŞİRSE DÜNYA DEĞİŞİR

AtaEğitimDer Başkanı Turgay Kılıç, eğitim gönüllülerine yönelik destek çağrısında “Bizim asli görevimiz eğitim öğretimle ilgilenmek, çocukların yanında olabilmek. Bunları pekiştirmek içinde kutsal bir bayramımız var. Kurban bayramın da gelin bu dönem kurbanlarınızı, bağışlarınızı derneğimize yapın. Yaptığınız bu bağışlarla da bir çocuğa dokunacaksınız. Bunu hepimiz biliyoruz ki; “Bir Çocuk Değişirse Dünya Değişir.” Biz bu şiarla yola çıktığımız için de hem ülkemize hem halkımıza hem de çocuklarımıza bir katkı yapmış oluruz.  Yaptığımız işlerin güzel olduğuna inanıyoruz. Bu konuda destek sunan, çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

“GENÇ DERNEK OLMAMIZA RAĞMEN EĞİTİMLE İLGİLİ CİDDİ YOL KATETTİK”

Bağışların, yapan tarafından nerelere verildiğini takip etmelerini ve istenildiği her durumda kendilerine bilgi verebileceğini bilmelerini istediklerini vurgulayan Turgay Kılıç, “Ataşehir Eğitim Derneği olarak Kurban Bayramı arifesinde sizlerle beraber olma amacımız hepinizin bildiği gibi iki yılık genç bir dernek olmamız sebebiyle eğitimle ilgili ciddi bir yol aldık. Bu yolu alırken; gerçekten çocuklara, okullara dokunduk. Bunu da zaman zaman siz değerli basın mensuplarıyla da paylaştık.  Derneğimiz iki yıl içerisinde 11 adet kütüphane yapıp şu ana kadar çoğunluğu kız çocuklardan olmak üzere burs vermekteyiz. Mümkün olduğu kadar bu bursları ne kadar arttırıp ne kadar çocuğa dokunabilirsek derneğimizde o kadar öne çıkmış olacaktır.” Diye konuştu.

“DAHA ÇOK ÇOCUK OKUTUP,  KÜTÜPHANE YAPMA PEŞİNDEYİZ”

Yaptıkları çalışma ile ilgili bilgileri paylaşan Kılıç; “Bu güne kadar yapmış olduğumuz kütüphanelerden 3 adedi Ataşehir’de. 8 adedini de Anadolu’nun değişik yörelerinde kurmuş bulunmaktayız.  En son Kocaeli Gebze’de yaptığımız kütüphaneyi Eylül ayında eğitim öğretim yılının başlamasıyla açılışını yapacağız. Biz istiyoruz ki bunların devamı gelsin. Bu devamın gelebilmesi için de katkı ve desteğin olması lazım. Sizlerin vasıtasıyla derneğimizi tanıyan bilen halkımıza duyuruyoruz ki bize verilecek desteklerle daha çok çocuk okutup daha çok kütüphane yapmanın peşindeyiz” dedi.

Toplantıya katılan Dernek Yönetim Kurulu üyeleri de duygularını şöyle dile getirdiler:

“AİLELER DE ÇOCUKLAR DA MUTLU”

İnsanların şikayet yerine çözümün parçası olmaları gerektiğini kaydeden AtaEğitimDer Dernek Sekreteri Sevil Kurtoğlu; “ Öncelikle amacımız çocukların eğitimine katkıda bulunmak. Özellikle sahaya çıkıp sosyal medyayı çok etkin kullanmaya gayret gösteriyorum. Çevremdeki insanları çok iyi gözlemleyen biri olarak insanları sürekli şikâyet ettiklerini görmekteyim. Şikâyet yerine çözüm merkezi olsunlar. Bu konuda bize destek versinler. Onlarda görecekler ki burs verdiğimiz öğrencilerin vatana, millete hayırlı evlat olarak yetiştiklerine şahit olacaklardır. Eğitim her şeyin başında geliyor. Bunun için arkadaşlar birlikte yola çıktık. Başaracağımızdan eminim. Şu anda okuttuğumuz çocuklarımız var. Ailelerde, çocuklarda mutlu. Herkesi bu mutluluğu paylaşmaya ve daha fazla katkı sunmaya davet ediyorum.” Dedi.

“AMACIMIZ DAHA ÇOK ÇOCUĞA BURS VERMEK”

AtaEğitimDer Yönetim Kurulu Üyesi Gülümser Olgun duygularını; “ Biz bu derneği eğitimin kötü gidişatı nedeniyle elimizi taşın altına sokmak için açtık. Ataşehir de bile gerçekten çok yoksul öğrencilerin olduğunu gördük. Öyle olunca da bizde bir yerden başlamak istedik. 2 Yıllık bir dernek olmamıza rağmen iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum.  Amacımız bundan sonra burs alan çocuk sayımızı arttırıp bize bağışçıların ulaşabilmelerini sağlamaktır” ifadeleri ile dile getirdi.

“BAĞIŞLARINIZ ÇOCUKLARA BURS OLSUN”

Eğitim gönüllüsü bağışçıların derneğe bağış yapmaya davet eden AtaEğitimDer Yönetim Kurulu Üyesi Şerare Genç; “Dernekte görevim burslarla ilgilenmek. Özellikle önümüzdeki Kurban Bayramı’nda bağışlarınızı çocuklarımız için derneğimize bağışlamanızı bekliyoruz” diyerek desteğin önemine işaret etti.

“ÇOCUKLAR BİZİM ÖNCELİĞİMİZ VE GELECEĞİMİZ”

AtaEğitimDer Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Kırca; “Ataşehir Eğitim Derneği’nde çocuklar için güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Öncelikle çocuklar diyoruz. Ben de diğer arkadaşlarım gibi gönüllü vatandaşların Kurbanlarını ve bağışlarını derneğimize yapmaları çağrısını yapıyorum. Çünkü çocuklar bizim önceliğimiz ve geleceğimizdir” ifadelerini kullandı.

Eğitim gönüllerinin yapacakları bağış için Ataşehir Eğitim Derneği Burs Hesabı:

İŞ BANKASI: TR75 0006 4000 0011 1670 0891 75

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ