logo

TÜRK KIZILAYI ‘GAZZE’DE 35 BİN KİŞİYE 6500 KOLİ YARDIM’

TÜRK KIZILAYI ‘GAZZE’DE 35 BİN KİŞİYE 6500 KOLİ YARDIM’

turk-kizilayi-genel-baskani-gazzeye-acil-ilac2008’den beri Gazze’de olan Türk Kızılayı’nın Ramazan programı, savaş nedeni ile iptal edildi ve gıda paketi ile 20 bin ton ilaç yardımı yapıldı. Hedef 176 tır yardım.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Radyo İstanbul’da katıldığı programda, 2008’den beri Gazze’de olan Türk Kızılayı’nın Ramazan programının savaş nedeni ile iptal edildiği ve bölgede 35 bin kişiye 6500 gıda paketi ile 20 bin ton ilaç yardımı dağıtıldığını söyledi. Akar, gazzeye 100 tır yardım gönderildiği, hedeflerinin ise 176 tır yardımı Gazze’ye ulaştırmak olduğunu söyledi.

TÜRK KIZILAYI GENEL BAŞKANI AHMET LÜTFİ AKAR RADYO İSTANBUL’DA

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Radyo İstanbul’da Nesrin Özlek’in hazırlayıp sunduğu “Ayan Beyan İstanbul” programında canlı yayın konuğu oldu.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, son zamanlarda Gazze ve Kuzey Irak’ta yaşananlarla ilgili kısa açıklamalarda bulundu. Akar, açıklamasında “ Türk Kızılayı olarak 2008 yılından beri Gazze’deyiz. Bizim, Gazze’de daimi bir ofisimiz var. Sürekli hareket halinde olarak yardım dağıtıyoruz. Savaş öncesi Ramazan için Gazze’deydik. Öğrencilere iftar yemeği verme gibi bir projemiz vardı. Bombalama olayları olunca projelerimizde değişiklik oldu. Zarar gören ailelere yönelik bir proje oluşturduk ve toplamda Gazze’ye 6500 gıda paketi ulaştırdık. Bu da tam 35 bin kişi demektir. Gıda paketinin dışında Türkiye’de toplanan 20 bin ton ilaç Gazzeli kardeşlerimize ulaştırıldı” ifadelerine yer verdi.

GAZZE’YE 100 TIR ULAŞTIRDIK HEDEFİMİZ 176 TIR YARDIM

Akar, “Dün itibariyle ateşkesin bozulmuş olduğunu öğrendik. Allah’tan bu bombalama olaylarını yapan insanlar için kalplerine yumuşaklık vermelerini niyaz ediyorum. Biz burada yaraları sarabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Şuana kadar Gazze’ye 100 tır yardım ulaştırdık. Hedefimiz 176 yardım tırı” dedi.

Kızılay Genel Başkanı son olarak, Gazze ve Kuzey Irak’a yardım yapılması için çağrıda bulunarak, hayırseverlerin 168 nolu çağrı merkezini arayarak veya 2868 SMS hattına mesaj atarak bağış yapabileceklerini söyledi.

Haber: Gözde KESEN – İstanbul Ajansı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ