logo

Türkçeyi Özne Edinmiş Bir Şair: Enver Ercan

Türkçeyi Özne Edinmiş Bir Şair: Enver Ercan

Özge Ercan, günümüz Türk edebiyatına emeği geçen, Varlık Dergisi’nin genel yayın yönetmeni ve Yasakmeyve Yayınları’nın sahibi olan şair Enver Ercan’ı iki kitapla anlattı.

Özge Ercan, günümüz Türk edebiyatına çokça emeği geçen, Varlık Dergisi’nin genel yayın yönetmeni ve Yasakmeyve Yayınları’nın sahibi olan şair Enver Ercan’ı anlatan iki kitap hazırladı: Enver Ercan Sen Sözcüğün Tekisin ve Ben Şiirimi Yazarım Sonsuzluk Varsa Gider.

Komşu/Yasakmeyve Yayınları’ndan çıkan bu iki kitap Enver Ercan’ın edebiyatla geçen hayatına kızı Özge Ercan’ın gözünden bakmak ve onun kaleminden okumak anlamına da geliyor.

Ben Şiirimi Yazarım Sonsuzluk Varsa Gider, Ercan’la yapılan söyleşilerin derlemesinden; Enver Ercan Sen Sözcüğün Tekisin’de ise Ercan’ın şiiri hakkında yazılan yazıların bir araya getirilmesinden oluşuyor.

Enver Ercan’ın şiiri yumuşak, lirik bir şiirdir. Küçük harflidir. Asla büyümsenmez. Ne var ki, bu şiirin dile getirdiği özellikleri onun kompleks bir şiir olmasını engellemez. Aksine, Ercan’un şiiri yazılıp yayımlandığı tüm dönemlerde kendi karmaşasını içinde taşımıştır. Kendi karakteristiğini çok güçlü şekilde ifade etmiş bir şiirdir bu. Çok daha ayrıntılı incelemelere ihtiyaç duyar. Türkçenin en duyarlı, doğrudan Türkçeyi özne edinmiş bir şiirdir. Ercan’ın şiirindeki mesele doğrudan Türkçedir, diğer tüm ögeler ve belirleyiciler ona içkin olarak belirir.”

Hasan Bülent Kahraman

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ