logo

Türkiye ‘Özgür Olmayan Ülkeler’ Kategorisine Düşürüldü

Türkiye ‘Özgür Olmayan Ülkeler’ Kategorisine Düşürüldü

basin ozgurluguCHP Mv. Kadir Gökmen Öğüt, Freedom House’un 2014 raporunda 154. sırada yer aldığı Türkiye’nin ilk kez “Özgür olmayan ülkeler” kategorisine düşürüldüğüne dikkat çekti.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Milletvekili Öğüt, Türkiye’nin 2014 Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması’nda 180 ülke içerisinde 154. sırada yer aldığı Avrupa ülkeleri arasında “Özgür olmayan” tek ülke olduğunun altını çizdi.

Basını ve temsilcileri özgür olmayan ülkede demokrasi ve insan haklarından söz edilemeyeceğini ifade eden Kadir Gökmen Öğüt Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutladığı gazetecilerin; 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nün öncesinde, halkın haber alma hakkı için 1 Mayıs’ta gaz ve cop yediklerini hatırlatıp, “Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde her koşul ve mekanda fedakarca çalışan basın emekçilerimizin Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyor, gelecek 3 Mayıs’larda adına yaraşır mesajlar yayımladığımız bir Türkiye diliyorum” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısı ile basın emekçilerinin Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutladığı mesajı şöyle;

“Her yıl ülkelerin basın özgürlüğünü raporlayan Freedom House’un 2014 raporunda Türkiye’nin ilk kez “Özgür olmayan ülkeler” kategorisine düşürülmesi, yine aynı şekilde Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün, 2014 Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması’nda 180 ülke içerisinde 154. sırada yer almamız ve Avrupa ülkeleri arasında “Özgür olmayan” tek ülke olmamız, içinde bulunduğumuz yüzyılda bir utanç vesilesidir.

AB’ye girme arzusunda olduğunu ve Türkiye’yi dünyaya örnek ülkeler arasına yükseltmeyi hedeflediklerini dile getiren yöneticilerin basın ve ifade özgürlüğü hususunda yetkili makamlarca yapılan uyarı ve eleştirileri duymazdan gelmek yerine titizlikle incelemesi ve ders çıkarması artık kaçınılmaz olmuştur.

Basını ve temsilcileri özgür olmayan ülkede demokrasi ve insan haklarından söz edilemez. Nitekim, halkın haber alma hakkı için çabalayan gazetecilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde cop, gaz ve tazyikli suyun hedefi olmaları, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü nasıl bir ortam ve politika altında karşıladıklarının en büyük göstergesi olmuştur. Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde her koşul ve mekanda fedakarca çalışan basın emekçilerimizin Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyor, gelecek 3 Mayıs’larda adına yaraşır mesajlar yayımladığımız bir Türkiye diliyorum”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ