logo

Türkiye’de Büyük Elektrik Kesintisi

Türkiye’de Büyük Elektrik Kesintisi

elektirik-kesintisiTürkiye’de bugün birçok noktada elektrik sistemi çöktü. İstanbul, Ankara, İzmir’den Uşak, Trabzon ve Diyarbakır’a neredeyse tüm illerde elektrikler kesildi. Herkes, “Elektrik ne zaman gelecek?” sorusunu sordu. Büyük kesinti nedeniyle metro, tramvay seferleri durdu. Vatandaşlar Twitter ve Facebook’a mesaj yağdırdı. 

Türkiye’de bugün yaşanan büyük elektrik kesintisi bazı yerlerde halen sürüyor. İstanbul’daki kimi semtlerde eletrik henüz yok. İzmir ve Ankara’da da aynı durum yaşanıyor. İzmir’de 7 saat sonra elektrik verilmeye başlandı. Toplam 13 organize sanayi bölgesinin bulunduğu Bursa’da bir çok fabrika üretim yapamadı. Kesintinin uzaması nedeniyle bazı baz istasyonlarının elektriksiz kalması nedeniyle telefon görüşmeleri gerçekleştirilemedi. Bursa’da, saat 18.10 itibarıyla kentin büyük bölümüne elektrik verildi. Eskişehir’de, enerji nakil hatlarındaki sorun nedeniyle aksayan Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin yeniden başladığı bildirildi. Enerji nakil hatlarındaki sorunun yaklaşık 8,5 saat sonra giderilmesiyle Eskişehir-Ankara istikametine 18.15’te YHT seferleri başladı.

SAAT 20.00’DE HER YERDE ELEKTRİK GELMİŞ OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, muhalefetten gelen talep üzerine hükümet adına, elektrik kesintisinin ne zaman sona ereceği konusunda bilgi verdi. Avcı, “Yüzde 85’nde sıkıntı giderildi. Saat 20.00 itibariyle yüzde 100’nde sıkıntı kalmayacak. Elektrik kesintileri sona erecek” dedi.

SAAT 19.40… ELEKTRİKLER YENİDEN KESİLDİ

Saat 19.40 itibarıyla bazı noktalarda vatandaşlardan elektriklerin yeniden kesildi yönünde mesajlar gelmeye başladı.
İstanbul, İzmir, Trabzon, Bayburt gibi pek çok ildeki bazı semtlerde yaşayan vatandaşlar elektriklerin yeniden gittiği yönünde paylaşımlarda bulundu.

SAAT 20.00’DEN İTİBAREN GELMEYE BAŞLADI

Saat 20.00’den sonra ise elektriklerin yeniden gelmeye başladığı belirtiliyor.

İZMİR METROSU 8 SAAT SONRA ÇALIŞTI

Elektrik kesintisine bağlı olarak hizmet veremeyen İzmir Metrosu, 8 saat aradan sonra çalışmaya başladı. Türkiye’nin birçok bölgesinde 10.36’da başlayan elektrik kesintisi nedeniyle aksayan İzmir Metrosu seferleri, kentin bazı bölgelerine enerji verilmesinden sonra faaliyete geçti. İzmir Metro AŞ’den alınan bilgiye göre, Fahrettin Altay ve Evka 3 arasındaki metro seferleri düzenli aralıklarla gerçekleştiriliyor. Gediz Elektrik Dağıtım AŞ (Gediz EDAŞ), Alsancak, Konak, Bornova, Karşıyaka ve Urla ilçelerine elektrik verildiğini, kentin tamamına elektrik sağlanması için çalışmaların sürdüğünü bildirmişti.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açkılamada ise “81 ilimizde Bakanlığımıza bağlı sağlık kurumlarında elektrik kesintisi sebebi ile sağlık hizmeti sunumunda aksama yaşanmamıştır” denildi. Açıklamada “Sağlık kurumlarımızda jeneratör ve kesintisiz güç kaynakları devreye sokularak hiçbir hastamızın tedavi sürecinin etkilenmesine izin verilmemiştir. Yoğun bakım, hemodiyaliz ve ameliyathane gibi özellikli birimlerde sorun yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Hiçbir sağlık kuruluşumuzda hayati risk oluşturacak bir durum yaşanmamıştır. Ülke genelinde evlerinde solunum destek cihazına bağlı olarak tedavi gören hastalarımız, 112 ambulansları ile en yakın hastanelere nakledilmiştir. Ayrıca 81 ilimizde aşı ve anti serum dağıtımı yaptığımız soğuk hava depolu araçlarımız, aşı ve anti serumları 8 ile 72 saat (+) 2 – (+) 8 °C’de muhafaza edebilen aşı nakil kaplarımız mevcuttur” bilgisi verildi.

Açıklamada, yine de bütün bu önlemlere rağmen soğuk zincir kırılması meydana gelirse soğuk zincir kırılması gerçekleşen aşı ve antiserumların kullanımının durdurulduğu ve imha edildiği hatırlatıldı.

İşte bugün gün boyu yaşananlar…

BÜYÜK ELEKTRİK KESİNTİSİ… İŞTE BUGÜN YAŞANANLAR

TÜRKİYE genelinde bu sabah iletim sistemindeki arıza nedeniyle elektrikler kesilince yaşam alt üst oldu. Kent içi ulaşımda metro, tramvay ve tren seferleri yapılamadı, fabrikalarda çarklar durdu, hastanelerde sağlık hizmeti, okullarda eğitim aksadı. Yaklaşık 1.5 saat sonra, arızanın giderildiği yerlere elektrik verilmeye başlandı. Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin ‘sistem arızası’ olarak açıkladığı kesintiler saat 10.36.’dan itibaren önce batı illerinde başladı domino taşı gibi bir saat içinde tüm illere yayıldı. Önce tüketimin fazla olduğu, ardından küçük yerleşim merkezlerinde elektrikler kesildi. Saat 11.30’a kadar tüm illerde elektrikler kesildi.
Ulaşım başta olmak üzere yurt genelinde hayat adeta durdu. Binalarda asansörlerde kalanlar oldu, metroda kalanlar ilk çıkışa kadar yürüdü. Jeneratörü olmayan hastanelerde ameliyatlar yapılamazken, sağlık ve eğitim hizmetleri aksadı. Elektriklerin kesilmesi en çok sanayi kuruluşlarını vurdu. Fabrikalarda çarklar durdu, işletmelerde faaliyetler aksadı. Gümrük kapıları başta olmak üzere jeneratör olan yerlerde hizmetler sürdürüldü.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Kesintiye sisteme yönelik ‘siber saldırının’ neden olduğu söylentileri ortaya atılırken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bütün ihtimaller araştırılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda kriz masası oluşturuldu” dedi. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yetkilileri sorunun enerji açığı ve güç kesintisinden değil, iletim sistemindeki arızadan kaynaklandığını, arızanın giderilmesine çalışıldığını söyledi.
Elektrik dağıtım şirketleri de aynı yönde açıklama yaptı. Bir dağıtım şirketi yetkilisi DHA’ya yaptığı açıklamada, “TEİAŞ yetkilileri bize sistemin çöktüğünü, toparlamaya çalıştıklarını söyledi. Enerji açığı ve güç kesintisi olmadığını belirttiler” dedi.
Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi’nden yapılan açıklamada, “Sıkıntının kaynağında TEİAŞ’ın sistemde yaşanan bir sorun olduğunu söyledi. Bizde olduğu gibi Türkiye’nin bazı illerinde de elektrikler kesik” dedi.

HANGİ İLLERDE ELEKTRİKLER KESİLDİ?

İstanbul, Ankara, Aydın, Uşak, Antalya, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Samsun, Diyarbakır, Bursa, Bilecik, Hatay, Samsun, Adana, Erzurum, Çanakkale, Malatya, Kars, Muğla, Eskişehir, Kırklareli, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kütahya, Yalova, Balıkesir, Çorum, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Siirt, Mardin, Batman, Şırnak, Tekirdağ, Sinop, Bitlis, Burdur, Isparta, Gaziantep gibi çok sayıda ilden peş peşe elektrik kesintisi haberleri geldi.
meydana gelen ve hala devam eden elektrik kesintisinin üretim süreçlerimize bir etkisi olmamıştır” denildi.

ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin büyük bölümünde görülen elektrik kesintisinin enerji tedariki ve arz güvenliğiyle bir ilgisi bulunmadığını bildirdi. Açıklamada, “Trakya, Karadeniz, Doğu Anadolu bölgelerinde kısmen enerjisiz yer kalmadığı vurgulanarak, şöyle devam edildi:

“Kesintinin sebepleri üzerinde çalışma devam etmekle birlikte Kriz Merkezi’nin öncelikli amacı sistemin hızlı bir şekilde toparlanması ve enerjisiz yerlerin normale dönmesi olmuştur. Bu kapsamda şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde Trakya, Karadeniz, Doğu Anadolu bölgelerinde hemen hemen enerjisiz yer kalmamıştır. İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde kesinti olan yerlere en kısa süre içerisinde elektrik verilmesine dönük çalışmalar sürmektedir.” Bakanlık, İstanbul’un yüzde 80’ine elektrik verildiğini duyurdu. Ancak megakentteki pek çok yerde elektrikler halen kesik. Ankara’da da benzer bir durumun yaşandığı belirtiliyor.

ELEKTRİK KESİNTİSİ İÇİN YENİ İDDİA

Türkiye Elektrik Üretim A.Ş. (TEİAŞ) ait olan ve ‘otoyol’ olarak tabir edilen büyük elektrik hatlarındaki 50 Hertz (Hz) olması gereken frekansta birden yüzde 10’luk düşüş olduğu ve arızanın bundan kaynaklandığı ortaya atıldı. Enterkonnetke sistemde santrallerden herhangi bir arıza ya da bakım nedeniyle devre dışı kalırken, bir diğeri devreye alınıyor. Bu dönüşümde anlık da olsa üretimde düşüş ya da talepteki artış frekans düşüklüğüne neden oluyor.
Bugün de enterkonnekte sistemde yüzde 10’luk frekans düşüklüğünün, sistemin çökmesine ve tüm enerji santrallerinin otomatik olarak devre dışı kalmasına neden olduğu ileri sürüldü.

HAYAT FELÇ… METRO, TRAMVAYLAR DURDU

İstanbul’da vatandaşlar metroda mahsur kaldıkları yönünde mesaj attı. Metro ve AVM’lerde büyük panik yaşandı. Ulaşım başta olmak üzere yurt genelinde hayat adeta durdu. Binalarda asansörlerde kalanlar oldu, metroda kalanlar ilk çıkışa kadar yürüdü. Jeneratörü olmayan hastanelerde ameliyatlar yapılamazken, sağlık ve eğitim hizmetleri aksadı. Elektriklerin kesilmesi en çok sanayi kuruluşlarını vurdu. Fabrikalarda çarklar durdu, işletmelerde faaliyetler aksadı. Gümrük kapıları başta olmak üzere jeneratör olan yerlerde hizmetler sürdürüldü.

İstanbul’da elektrik kesintisi nedeniyle duran Marmaray, tramvay ve bazı metro seferleri saat 13.00’ten sonra yapılmaya başlandı. İstanbul ve Ankara’da bazı noktalara elektrik veriliyor. Erzurum, Erzincan, Ardahan, Ağrı, Kars, Iğdır ve Bayburt’a da elektirik verilmeye başlandı.

İZMİR’E 7 SAAT SONRA ELEKTRİK VERİLİYOR

İzmir’de saat 10.30 sıralarında başlayan elektrik kesintisi saat 17.15 sıralarında kısmen sona verdi. Alsancak ve Buca gibi semtlere elektrik verilmeye başlanırken, yetkililer kentin tamamına aşamalı olarak elektrik verileceğini söyledi.

ANKARA’DA DA METROLAR DURDU, TRAFİK LAMBALARI ÇALIŞMADI
Ankara’da elektrik kesintisi sebebiyle trafik lambaları çalışmadı. Elektrik kesintileri nedeniyle Ankara’ da da metro seferlerinin yapılamadğı bildirildi. Ankara’ da metro seferlerin ardından banliyö tren seferlerinin de yapılamadığı öğrenildi.

BURSA’ DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi Bursa’da da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bursa’da saat 10.35’te başlayan elektrik kesintisi nedeniyle kent içi ulaşımda kullanılan Bursaray seferleri durdu. Trafik ışıkları da çalışmadı. Bursa’daki kesintinin en çok sanayi bölgelerini etkilediği bildirildi. Bursa’da elektrik dağıtımını yapan UEDAŞ yetkilileri, kesintinin ülke genelindeki sistemden kaynaklandığını belirtti.

KESİNTİ SIRASINDA YEMEK

Ülke genelinde etkili olan elektrik kesintisi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (MOSB) fabrikalarda üretimi durdurdu. MOSB yönetimi bunun üzerine harekete geçip, doğalgazla üretim yapan santrallerinden üretilecek elektriği tamamen sanayi bölgesine aktarmak için çalışma başlattı. Bu süre içinde bantlarda bekleyen işçiler, kayıp zamanın en aza indirilmesi için öğle yemeğine alındı.

GÜMRÜK KAPILARI ETKİLENMEDİ

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’ne 1 saat elektrik verilemedi. Elektrik kesintisi nedeniyle Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (TREDAŞ) Alo 186 çağrı merkezinin telefonları da kilitlendi. Elektrik kesintisi nedeniyle Kapıkule, Pazarkule, Hamzabeyli ve İpsala Gümrük kapılarında giriş ve çıkış işlemleri jeneratör sisteminin devreye girmesi nediniyle bir sorun görülmedi.

TRAMVAY YOLDA KALDI

Elektrik kesintisi nedeniyle Eskişehir’de Yüksek Hızlı Tren (YHT) ve tramvay seferleri durdu. Elektrik kesintisi nedeniyle Eskişehir’de kent içi yolcu taşıyan tramvaylar yolda kaldı. Tramvayların yanısıra Eskişehir-Ankara, Eskişehir-İstanbul ve Eskişehir-Konya YHT seferleri de yapılamadı.

İZMİR, KAYSERİ, SAMSUN…

Teknik incelemenin başlatıldığı arıza nedeniyle İzmir, Kayseri, Bursa, Adana, Samsun ve Gaziantep’te metro ve hafif raylı sistemin durması ve birçok ilde trafik ışıklarının devre dışı kalması üzerine ulaşımda aksaklıklar yaşandı.
İzmir’deki metro ve hafif raylı ulaşım sistemi İZBAN seferleri kesinti nedeniyle durdu. Yolcular ve kesinti anında istasyonlardaki asansörleri kullanan vatandaşlar, görevlilerce tahliye edildi. İstasyonlar boşaltılarak ve girişe izin verilmeyerek yolcular, otobüslere yönlendirildi.

Elektrik kesintisi karayolu ulaşımında da özellikle büyük kavşak noktalarında trafik lambalarının devre dışı kalması nedeniyle sorun yarattı. Yaşanan sorun, görevlendirilen trafik ekipleriyle aşıldı. Elektrik kesintisi, İzmir Adliyesini de kısmen etkiledi. Kesinti nedeniyle Ulusal Yargı Ağı Projesi Sistemi (UYAP) çalışmadığı için davalar, devam eden duruşmalarda zabıtlar, daha sonra UYAP’a girilmek üzere dizüstü bilgisayarlar aracılığıyla kaydedildi.

MADEN İŞÇİLERİ TAHLİYE EDİLDİ

Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madenlerinde elektrik kesintisi sonrası jeneratörler devreye girdi. Buna karşın madendeki işçiler kesintinin uzun sürmesi ihtimaline karşı tahliye edilmeye başlandı.

KAYSERİ:Talas-Cumhuriyet ve İldem-OSB hatlarında elektrik kesintisi nedeniyle tramvay seferleri durdu. Kesinti sırasında Aydınlıkevler Durağı yakınlarındaki tramvayda mahsur kalan yolcular, yaklaşık 30 dakikalık bekleyişin ardından belediye görevlilerince kapıların açılması üzerine tahliye edildi. Yolcular, gidecekleri yerlere halk otobüslerini kullanarak ve yaya olarak ulaşmaya çalıştı. Otobüs duraklarında yoğunluk oluştu. Kentte ayrıca bazı semtlerde trafik ışıklarının çalışmaması nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.

MALATYA: Kesinti sırasında trambüs seferleri yapılamadı.
SİVAS: Bu arada, aralarında Sivas Çimento Fabrikası, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi ve Kangal Termik Santrali’nin de bulunduğu birçok fabrikada üretim durdu.
ELAZIĞ: Keban Barajı ve Hidroelektrik Santralinde elektrik kesintisi nedeniyle üretim bir süre durdu.

BURSA:Bursa’da hafif raylı ulaşım sistemi BURSARAY seferleri kesinti nedeniyle durdu. Bu sırada yolcular ve kesinti anında istasyonlardaki asansörleri kullanan vatandaşlar, güvenlik görevlilerce tahliye edildi. İstasyonlar boşaltıldı, giriş çıkışa izin verilmedi. Öte yandan elektrik kesintisi nedeniyle trafikte kavşak noktalarda yaşanan sorunlar, polis ekiplerince giderilmeye çalışıldı. Hafif raylı sistemde seferlerin durması nedeniyle otobüs duraklarında yoğunluk yaşandı. Bu arada evlerinde elektrikle çalışan makineye bağlı iki hastanın, ambulanslarla Bursa Devlet Hastanesine getirildiği öğrenildi. Hastanelerdeki jeneratörlerin çalıştığı kaydedildi.

ÇANAKKALE:Çanakkale’de elektrik kesintisi nedeniyle oto yıkamacılardaki araçlar köpüklü kaldı. Sabah saatlerinde meydana gelen kesinti ev ve iş yerlerinde hayatı olumsuz etkiledi.

ANTALYA:Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Genel Koordinatörü Erkan Küçük, ülke genelinde TEİAŞ kaynaklı arıza nedeniyle Antalya, Isparta ve Burdur illerinin tamamında elektrik kesintisi yaşandığını bildirdi. Küçük, yaptığı açıklamada, elektriğin ne zaman geleceği hakkında net bilgilerinin olmadığını ifade ederek, “Türkiye genelini etkileyen TEİAŞ kaynaklı arıza nedeniyle Antalya, Isparta, Burdur illerinin tamamında elektrik kesintisi meydana gelmiştir. Elektriğin verilebileceği saat, Türkiye Elektrik İletim AŞ’den alınacak bilgiye göre kamuoyuna bilgi verilecektir” dedi. Kesinti nedeniyle bazı bölgelerde trafik ışıklarında aksamalar yaşandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına şu ana kadar herhangi bir ihbarın gelmediği, hastanelerde ise jeneratör sistemlerinin devreye girmesinden dolayı herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı bildirildi.

GAZİANTEP: Kent genelindeki elektrik kesintisi nedeniyle tramvay seferleri durdu. Yolcuların bir kısmının duraklarda bekleyişi sürerken bazı duraklarda yoğunluk oluştu. Organize sanayi bölgesindeki bazı fabrikalarda ve küçük sanayi sitesinde, elektriklerin kesilmesi üzerine üretimde aksamaların yaşandığı öğrenildi.

Bu arada, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki Afşin Elbistan Termik Santrali’nde A ve B ünitelerinde de enerji üretimi durdu. Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta da elektrik kesintisi sebebiyle ulaşım, haberleşme ve üretimde aksaklıklar yaşanıyor.

ADANA:Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de de elektrik kesintisi yaşandı. Kesinti nedeniyle özellikle trafik ışıklarının yönlendirdiği bölgelerde ulaşımda sıkıntı yaşanıyor. Adana’da metro seferleri yapılamazken, metro güzergahlarına ek otobüs seferleri konuldu, hastanelerde ise jeneratörler devreye girdi.
Asansörlerde mahsur kalan bazı kişiler çevredekilerin yardımıyla kurtarılırken benzeri durumlara karşın ekipler de ihbarları değerlendiriyor.

Kırklareli’nde ise bazı vatandaşlar elektriğin gelmesini dışarıda bekledi. Yüksek binalarda kalanlar cep telefonu ışıklarını kullanarak evlerine ulaştı.

Elektrik kesintisinin Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Yalova ve Balıkesir’i de etkilediği bildirildi.

SAMSUN:Elektrik kesintisiyle seferleri duran tramvaylarda iki durak arasında kalan araçlardaki yolcular, otobüslere yönlendiriliyor, duraklara ulaştırılıyor. Samsun Adliyesi’nde devreye giren jeneratör sistemiyle bir sorun yaşanmadığı bildirildi.

RİZE: Rize’de elektrik kesintisi nedeniyle ilçelerdeki Ziraat Odaları’nda yaş çay üreticileri işlem yaptıramadı. Kentte, 12.00-13.00 saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü, Valilik ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde jeneratörlerin bir saat tasarruf amaçlı kapatılacağı öğrenildi.

KOCAELİ’DE DE ELEKTRİKLER GİTTİ

Kocaeli’deki yerel sitelerin haberinde kentte de elektriklerin gittiği belirtildi. Bir sitede yer alan haberde, “Kent genelinde büyük elektrik kesintisi yaşanıyor. Saat 10.30 sularında kentin büyük bir bölümünde elektrikler gitti. Kesinti nedeniyle pekçok fabrikada üretim durmuş durumdu. Kesintinin bir patlama sonrası kaynaklandığı iddia edilirken henüz SEDAŞ’tan bir açıklama yapılmış değil” denildi.

ÇUKUROVA İLLERİNDE ELEKTRİK KESİNTİSİ
ADANA, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Niğde’de yüksek gerilim hattından kaynaklandığı belirtilen elektrik kesinti yaşandı. Saat 11.00 sıralarında Çukurova bölgesindeki illerde aynı anda elektrikler kesildi. Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye kentlerinin elektrik dağıtımı yapan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin telefonları kilitlendi. Toroslar Elektrik yetkilileri, kesintilerin yüksek gerilim hattından kaynaklandığını bildirdi. Çukurova bölgesindeki Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye ile birlikte Niğde ve çevre illerde yaşanan kesinti nedeniyle elektrikle verilen hizmetlerin birçoğu durma noktasına geldi.

SOSYAL MEDYAYA FARKLI İLLERDEN MESAJ YAĞIYOR

-Sanırım istanbul genelinde elektrikler kesik ??

-Ankara ORAN Sitesi’nde elektrikler kesik..186 bozuk, aranmiyor. Surekli kesintiler oluyor 1 haftadir. Yetti artik. Ilgilen

-Ankara’da Kızılay’da elektrikler kesildi.

-Denizli de elektrikler kesildi,neler oluyor…

-Eskişehir’de de elektrikler yok

-Konya’da elektrikler gitti, buraya baktım şaka gibi TR nin bir çok yerinde ayni anda gitmiş…

-Manisa Soma, an itibariyle elektrikler yok.

-17 Ağustos 1999 yılından sonra ilk kez Türkiye’de sistem çöktü olarak adlandırılıyor elektrik kesintisi

-Bursa Gemlik elektrikler yok

-Çankaya’dan kızılay’a kadar elektrikler yokmuş metro çalışmıyor

Milliyet

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ