logo

Türkiye’nin İlk Sessiz Müzayedesi:  36 Çocuğun 1 Yıllık Eğitimi

Türkiye’nin İlk Sessiz Müzayedesi:  36 Çocuğun 1 Yıllık Eğitimi

TOÇEV ve Four Seasons Hotel Bosphorus, TOÇEV’in 25. yılı kapsamında Türkiye’de bir ilke imza atarak düzenlenen sessiz müzayedede 36 çocuğun 1 yıllık eğitim masrafı karşılandı.

TÜRKİYE’NİN İLK SESSİZ MÜZAYEDESİNDE  36 ÇOCUĞUN 1 YILLIK EĞİTİM MASRAFI KARŞILANDI

TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) ve Four Seasons Hotel Bosphorus, TOÇEV’in 25. yılı kapsamında Türkiye’de bir ilke imza atarak 23 Aralık tarihinde sessiz müzayede düzenledi.

Gizem Pamukçu Tatlıcı ve Hülya Şekercioğlu Çebi danışmanlığında düzenlenen ‘Çocuk ve İfade’ müzayedesinin küratörlüğünü Gizem Pamukçu Tatlıcı üstlendi. Gerçekleşen müzayedeye 15 sanatçı temaya uygun olarak hazırladıkları eserleri ile destek sağladı. Bu gecenin sonunda elde edilen bağışla Toçev vakfına bağlı 36 çocuğun bir yıllık eğitim masrafı karşılanmış oldu.

Bu sene kuruluşunun 25. yılını kutlayan TOÇEV ve Four Seasons Hotel Bosphorus işbirliği ile Four Seasons Hotel Bosphorus’ta Türkiye’nin ilk sessiz müzayedesi gerçekleştirildi. 23 Aralık akşamı düzenlenen kokteylde iş, cemiyet ve sanat dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi. Aralarında Atıl Kutoğlu, Esra Üstünkaya, Neval Güler, Sezgin & Saniye Elmas, Canan İmer, Hülya Kalyoncu, Begüm Gazioğlu, Tuba Peksayar, Buse Terim, Emek Külür gibi isimlerin bulunduğu konuklar müzayedeye büyük ilgi gösterdi.

Müzayedede ‘Çocuk ve İfade’ teması kapsamında Dilek Çıkrıkçıoğlu, Berfin Uluman, Pemra Aksoy, Beygü Gökçin, Martin Harrison, Sait Mingü, Öner Başkan, Şahin Paksoy, Kadir Akorak, Mehmet Kıran, İsmail Acar, Ali Elmacı, Cem Sağbil, Yiğit Yazıcı, Fotoğraf Sanatçısı Tamer Yılmaz gibi değerli sanatçıların ürettikleri ve bağışladıkları 15 eser satışa sunuldu.  Gizem Pamukçu Tatlıcı’nın yönettiği sessiz müzayedede eserlerin satışından elde edilen gelir TOÇEV’e bağışlanarak okumaya istekli çocuklara destek sağlandı.

Sessiz müzayede ile ilgili olarak TOÇEV Başkanı Ebru Uygun, ’Bu sene 25.yılımızda çocuklarımız için sayısız projeye ile 7 milyon çocuğa dokunmanın gururunu yaşıyoruz. 25.yılımıza özel ve Türkiye’de ilk defa gerçekleşen bu müzayede ile çocuklarımızın sesini duyurmaktan ve sanatın onların eğitimlerine sağladığı destek dolayı mutluluk duyuyoruz’ dedi. Four Seasons Hotels İstanbul Genel Müdürü Tarek Mourad ise Four Seasons Hotel Bosphorus olarak etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek ‘Dönüşümün ve gelişimin, sağlam toplumun iyi yetişmiş ve eğitim almış gençler ile mümkün olacağı fikrinden hareketle sayısız yardım projesi ve etkinliği hayata geçiren TOÇEV’in gönüllü destekçisi olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Four Seasons Hotel Bosphorus olarak TOÇEV’in 25. Yılı şerefine hayata geçirdiği böyle güzel bir projede yer almaktan çok mutluyuz” sözleriyle belirtti.

1994 yılında Vakıf Başkanı Ebru Uygun ve 5 arkadaşının, 5 çocuğun eğitim hayatını değiştirmek için kurduğu TOÇEV, Türkiye’nin her yerinden okumak isteyen çocuklara eğitim hayatları süresince destek vermek misyonu ile çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası olmak üzere 25  üzerinde kurumsal sosyal sorumluluk projesine imza atan TOÇEV, 1994 yılında 5 çocukla başlayan yolculuğuna 25 yıl sonunda, 7 milyonu aşkın çocuk ile devam ediyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ