logo

Türkiye’nin İlk Yerli Elektrikli Treni Raylara İndi

Türkiye’nin İlk Yerli Elektrikli Treni Raylara İndi

324 koltuk kapasitesi bulunan, saatte 160 kilometre işletme hızına sahip, yerli ve milli kaynaklarla tasarım ve üretimi tamamlanan Milli Elektrikli Tren raylara indi.

Tasarım ve üretim sürecini tamamlanarak fabrika testine başlanan yerli ve milli elektrikli treninin fabrika testlerinin ardından yol testlerinin de yapılarak taşımacılık filosuna katılacağı kaydediliyor.

TÜVASAŞ Adapazarı fabrikasında üretilen Milli Elektrikli Tren Seti’nin bu yıl sonunda raylara indirileceği ve yolcu taşımacılığına başlayacağı belirtiliyor.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI GELENEĞİYLE GÜÇLENECEK

Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi’nin (TÜVASAŞ) Adapazarı ilçesindeki fabrikasında düzenlenen Milli Elektrikli Tren Seti’nin Fabrika Testleri Töreni’nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlık olarak, Türkiye’nin büyük başarılarla dolu bugüne gelen yenilikçi ulaştırma ve altyapı geleneğini devam ettirip güçlendirerek geleceğe taşıdıklarını kaydetti.

ORTA DOĞU’NUN EN BÜYÜK RAYLI SİSTEM ARAÇ ÜRETİCİSİ

1951 yılında Vagon Tamir Atölyesi olarak kurulan TÜVASAŞ’ın bugün Orta Doğu’nun en büyük raylı sistem araç üreticisi haline geldiğini, 2003 yılından bu yana harcanan yoğun emeğin bugün yeni ürünler, pazarlar, rekor satış ve karlılıkla vücut bulduğunu belirten Karaismailoğlu, “Artık Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi, kısa adıyla TÜRASAŞ çatısı altında hizmetlerine devam edecek TÜVASAŞ, ülkemizin ihtiyaçlarını karşıladığı gibi dünyanın ihtiyaçlarına da cevap verebilecek kapasitesiyle bugün bir dünya markası olmuştur.” Dedi.

YÜKSEK HIZLI TRENLERİ KENDİMİZ ÜRETEBİLİRİZ

Bakan Karaismailoğlu, her türlü üretim ve kullanım hakkı kurumlarına ait olan projeyle üretilen araçların hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarında da kullanılabileceğini dile getirerek, “Saatte 160 kilometre hızındaki bu projenin tasarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlatılan 225 kilometrelik tren seti projesi 2021 yılında raylara indirilecektir.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ