logo

Türkiye’nin Şalteri Attı!..

Türkiye’nin Şalteri Attı!..

elektrikElektrik sistemindeki arızanın gerekçe gösterildiği kesinti nedeni ile sabah saatlerinden itibaren Türkiye’nin 79 iline elektrik verilemedi. Sanayi ve sağlık hizmetleri durdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye genelinde iletim sistemindeki arıza nedeniyle elektrikler kesilince tüm yurtta yaşam alt üst oldu.

Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde kent içi ulaşımda metro, tramvay ve tren seferleri yapılamadı.

Sanayi ve imalat sektörlerinde enerji kesintisi nedeni fabrikalarda imalat durdu. Hastanelerde sağlık hizmeti, okullarda eğitim aksadı. Yaklaşık 1.5 saat sonra, arızanın giderildiği yerlerde elektrik verilmeye başlandı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin ‘sistem arızası’ olarak açıkladığı kesintiler saat 10.36’dan itibaren önce batı illerinde başladı domino taşı gibi bir saat içinde tüm illere yayıldı. 79 ilde elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik kesintisi yaşanmayan iller Hakkari Van ve Ağrı… Bu üç ilin elektrik enerjisi İran’dan karşılandığı için kesinti yaşanmadı.

Önce tüketimin fazla olduğu, ardından küçük yerleşim merkezlerinde elektrikler kesildi. Saat 11.30′a kadar tüm illerde elektrikler kesildi. Siseti arızası yüzünden bazı barajların kontrolsüz kalan kapakları açıldı.

Gerekçesi “Sistem arızası” olarak açıklanan programsız enerji kesintisi nedeni ile ulaşım başta olmak üzere yurt genelinde hayat adeta durdu. Binalarda asansörlerde kalanlar oldu, metroda kalanlar ilk çıkışa kadar yürüdü. Jeneratörü olmayan hastanelerde ameliyatlar yapılamazken, sağlık ve eğitim hizmetleri aksadı. Elektriklerin kesilmesi en çok sanayi kuruluşlarını vurdu. Fabrikalarda çarklar durdu, işletmelerde faaliyetler aksadı. Gümrük kapıları başta olmak üzere jeneratör olan yerlerde hizmetler sürdürüldü.

Paylaşın:
Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ