logo

Tutuklu Gazeteciler 4 Ay Sonra Hakim Karşısında

Tutuklu Gazeteciler 4 Ay Sonra Hakim Karşısında

Odatv, Yeniçağ gazetesi ve Yeni Yaşam Gazetesi mensubu gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser bugün hakim karşısına çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Libya’da ölen bir MİT görevlisinin kimliğini açıkladıkları gerekçesiyle tutuklu altı gazetecinin yargılanmasına İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Çağlayan’daki Adliye Sarayındaki duruşma öncesi gazetecilerin serbest bırakılması için adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

TGS (Türkiye Gazeteciler Sendikası), TGC (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve çok sayıda milletvekili Çağlayan’daki Adliye Sarayındaki duruşma önce yaptığı açıklamada, gazeteciler tutuklanarak asıl mesaj kendilerine verildiğini kaydettiler. Açıklamaya çok sayıda milletvekili ve gazeteci de katıldı.

Libya’da ölen bir MİT görevlisinin kimliğini açıkladıkları gerekçesiyle tutuklanan Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser 4 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıktı.

Çağlayan Adliyesi’nde görülen duruşma öncesi bir araya gelen meslek örgütleri  “Özgür basın susturulamaz, haberci tutukluysa haberin olmaz, basın öne eğilmesin, gerçekler hapsedilemez” dövizleri taşıdı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ