logo

Tuzla’da Kimyasal Malzemelerin Bulunduğu Boya Fabrikasında Yangın

Tuzla’da Kimyasal Malzemelerin Bulunduğu Boya Fabrikasında Yangın

İstanbul Tuzla’da kimyasal ürünlerin depolandığı boya fabrikası olduğu söylenen fabrikada yangın çıktı, 7 işçinin yaralandığı, 3 işçiden haber alınamadığı belirtiliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Son dakika haberlerine göre; İstanbul Tuzla İlçesi Orhanlı sanayi bölgesinde bir fabrikada patlama yaşandı ve yangın çıktı. Boya fabrikasındaki yangında da büyük çaplı patlama meydana geldi.

Fabrikada çalışan 3 kişiden haber alınamadığı öğrenilirken 7 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Gelen son bilgilerde haber alınamayan 3 işçinin cansız bedenlerine ulaşıldığı yer aldı. Yaralı sayısı da 6 olarak açıklandı.

Tuzla’da Boya ve Vernikçiler sanayi sitesi içerisinde bulunan bir vernik fabrikasında saat 13.00 sıralarında büyük çaplı patlama meydana geldi. Patlama sesi Anadolu Yakasının farklı ilçelerinden de duyuldu. Patlamanın ardından fabrika alev alev yanmaya başladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına müdahale eden bir itfaiye erinin yaralandığı kaydediliyor.

İstanbul Valiliği Tuzla’daki Boya ve Vernikçiler Sitesindeki yangın ve patlama ile ilgili açıklama yaptı.

 Vali Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, “Bugün saat 13.15’te Tuzla ilçesi Ortamahalle Atayolu Caddesinde kimyevi üretim yapılan, Boya ve Vernikçiler Kooperatifindeki bir fabrikada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın meydana gelmiştir. Olay yerine ivedilikle itfaiye, ambulans, güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yapılan müdahale neticesinde yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca, yakın bölgedeki otluk alana sirayet eden yangın Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince söndürülmüştür.” Denildi.

Patlama ve yangınla ilgili açıklamada, “Yangında hafif şekilde yaralanan (9) işçimize sağlık ekiplerince müdahale edilmiş, (T.A), (M.Ö) ve (T.T) adlı (3) işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. Yangında hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralanan işçilerimize de acil şifalar diliyoruz.” İfadeleri yer aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ