logo

Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi Ankara’da Gerçekleştirildi

Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi Ankara’da Gerçekleştirildi

Kurşunlu Kaymakamlığı, Kurşunlu Belediye Başkanlığı ve Afet Araştırmaları Derneğinin işbirliği ile I. Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İvedik Teknopark Ankara Kongre Merkezi’nde Kurşunlu Kaymakamlığı, Kurşunlu Belediye Başkanlığı ve Afet Araştırmaları Derneği‘nin işbirliği ile 25-26 Aralık 2021 tarihinde düzenlenen I. Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi yerli ve yabancı birçok katılımcı ile gerçekleştirildi.

Kadim geçmişe sahip Çankırı’nın Kurşunlu ilçesi yöresinin; tarihi, coğrafi, insani ve kültürel değerlerinin bilimsel boyutuyla ele alındığı “l. Uluslararası Kurşunlu Tarihi” kongresi akademisyenlerden ilgi gördü.

Kurşunlu Kaymakamlığı, Kurşunlu Belediyesi ve Afet Araştırmaları Derneği işbirliğinde organize edilen kongreye; akademisyen, yerel tarihçi ve Kurşunlu yöresi üzerine arkeolojik araştırmalar gerçekleştiren yerli ve yabancı bilim insanları davet edildi.

Kongreye İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Ak Parti Grupbaşkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Milletvekili Salim Çivitçioğlu, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız , Türk Tarih Kurumu Başkanı Birol Çetin, İlçe Kaymakamı İlyas Öztürk, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Harun Çiftçi, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak , Afet Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz ile üniversite temsilcisi akademisyenler katıldı.

Kurşunlu tarihinin enine boyuna konuşulduğu kongrede birçok medya mensubu hazır bulunarak kesintisiz canlı yayın sağlandı. Kongre sonuç bildiriminde genel değerlendirme yapılarak, kongrede edinilen bilgilerin bir kitap haline getirilerek kayıt altına alınması karar altına alındı. Kongre iyi dilek ve temenniler ile son buldu.

“l. Uluslararası Kurşunlu Tarihi” kongresi ile ilgili açıklama yapan Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, “Programa emeği geçen başta Sayın Prof.Dr.Mehmet Eryılmaz olmak üzere Kurşunlu Kaymakamımız Sayın İlyas Öztürk’e ,İvedik OSB yönetim kurulu başkanı Sn Hasan Gültekin’e, İvedik Teknopark Müdürü Sn Fatih Öztepe’ye, Düzenleme Kuruluna, Bilimsel Kurula, Kongrede görev alan tüm görevlilere, sunum yapan ,bizleri aydınlatan değerli akademisyenlerimize, katkısı bulunan herkese  ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. İlçemize Hayırlı olsun .” ifadelerini kullandı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ