logo

Ustaların Adları Ataşehir’de Yaşayacak

Ustaların Adları Ataşehir’de Yaşayacak

neset-ertas_kulturKemal Sunal ve Neşat Ertaş kültür merkezlerini Ataşehir’e kazandırma çalışmaları yapan Ataşehir Belediyesi, Erdal Eren Kültür Merkezi ihale sürecini başlatacak.

Büyük halk ozanı Neşat Ertaş’ın adını taşıyan Neşat Ertaş Kültür Merkezi’nin inşaat çalışmaları devam ediyor. İçerenköy Mahallesi’nde hizmet verecek 5 katlı kültür merkezinin içerisinde; çok amaçlı eğitim salonları, sergi salonları, fuaye alanları, teknik odalar, sığınak, çok amaçlı spor salonu, öğretmenler odası, muhtarlık, postane, ödeme birimleri ve kafeterya bulunacak.

Kemal Sunal ve Neşat Ertaş kültür merkezlerini Ataşehir’e kazandırmak için gerekli çalışmaları yapan Ataşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Mahallesi’nde  hizmete açmayı planladığı Erdal Eren Kültür Merkezi için de yakında ihale süreci başlayacak.

Ataşehir Belediyesi Esatpaşa ve Ferhatpaşa mahallerinden sonra İçerenköy Mahallesi’ne de bir taziye evi kurdu. Taziye evinde 130 m²’lik ana salon, 4 adet de 25 m²’lik odaları ile mutfak ve tuvalet yer alıyor.

Küçükbakkalköy Mahallesi’nde hizmete açılacak ve toplam 1100 m² inşaat alanına sahip Emekli Dinlenme Evi içerisinde ise; çok amaçlı salonlar, dinlenme salonları, hukuk danışmanı, psikolojik danışman, bilgisayar ve müzik derslikleri, kulüp odaları, engelli koordinasyon ofisi, dans salonu, satranç odası yer alacak.

Bu dinlenme evi, emeklilerin sosyal hayattan kopmamaları, teknolojik yeniliklere kendilerini adapte edebilmeleri, psikolojik ve hukuksal zorluklar konusunda yardım alabilmeleri ile kendi aralarında hoşça vakit geçirebilmelerine olanak sağlayacak.

Ataşehir Mozaik Çarşı’nın karşısına yapılan 270 m²’lik Emekliler Lokali’nde ise kafeterya, lokal, idari birim, mutfak ve tuvalet bulunuyor.

2009 yılında kurulan Ataşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan ve bu yıl 5. yaşını kutlayan Bahriye Üçok Hasta Konukevi; şehir dışından İstanbul’daki hastanelerde tedavi olmaya gelen fakat kalacak yer sıkıntısı yaşayan, hasta ve yakınlarını ağırlamaya devam ediyor.

4 yıldır hizmet veren Ataşehir Belediyesi Kadın Konukevi; şiddet gören, kimsesi olmayan kadınlara ve çocuklara barınma, psiko-sosyal destek ve rehabilitasyon ile eğitim hizmetleri sağlıyor.

Yine 4 yıldır hizmet sunan Ataşehir Belediyesi Kız Öğrenci Konukevi, kız öğrencilere sıcak bir yuva olmaya devam ediyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ